vineri, 26 aprilie, 2024

Nou tratament revolutionar si complet neinvaziv pentru cancerul de sange. Celulele sanatoase nu au deloc de suferit

Distribuie:

Publicat:

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Arkansas a testat cu succes un laser care poate depista celulele canceroase ale sangelui si le poate extermina.

In plus, totul se intampla din exterior, tehnica fiind complet neinvaziva, arata Futurism, citat de Science Alert, noteaza ziare.com. "Aceasta tehnologie are potentialul de a opri semnificativ evolutia metastazei", a explicat Vladimir Zharov, autorul studiului publicat in jurnalul Science Translational Medicine.

Ideea este de a ucide celulele canceroase inainte ca ele sa intre in metastaza sau sa se imprastie in organism. In urma folosirii acestui laser, celulele canceroase absorb cu mult mai multa caldura decat cele normale, ceea ce face ca ele sa se extinda si, in final, sa cedeze si sa moara.

In cadrul testelor, unui pacient i-au fost exterminate 96% din celulele canceroase. Si asta fara ca laserul sa functioneze la capacitatea sa maxima. Noul dispozitiv poate scana, in cautarea celulelor canceroase, un litru de sange intr-o ora.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img