joi, 28 martie, 2024

Noua presedinta a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, efectueaza in Etiopia prima sa vizita in afara UE

Distribuie:

Publicat:

Noua preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat duminică că se va deplasa vineri la Addis Abeba în prima sa vizită în afara UE pentru a se întâlni cu câştigătorul premiului Nobel pentru pace Abiy Ahmed şi cu reprezentantul Uniunii Africane Moussa Faki, relatează AFP.

"Am decis să efectuez în Africa prima mea deplasare în afara UE şi mă voi deplasa vineri la Addis Abeba pentru a mă întâlni cu dl Moussa Faki, reprezentantul Uniunii Africane, prim-ministrul Etiopiei şi câştigătorul premiului Nobel pentru pace Abiy Ahmed, şi preşedinta Etiopie, dna Sahle-Work Zewde, singura femeie din fruntea unui stat african", a anunţat ea în cursul unui întâlniri cu reprezentanţii agenţiilor de presă de la Bruxelles. "Voi reveni la Bruxelles duminică", a precizat ea.

Ursula von der Leyen şi-a preluat oficial postul duminică, cu o lună întârziere, şi a avut apoi o serie de convorbiri telefonice cu lideri din ţări membre ale G7 şi G20.

"Este vorba despre iniţierea de contacte", a subliniat ea. Von der Leyen a discutat la telefon cu liderii chinez, sud-coreean, indonezian, australian şi turc. Aceste contacte vor continua în zilele următoare.

Ursula von der Leyen se va deplasa luni la Madrid pentru conferinţa COP25, unde ar urma să vorbească despre proiectul ei de "pact verde" pentru UE, promis în primele zile ale mandatului ei.

"Intervenţia mea la Madrid va fi scurtă. Va fi vorba despre a pune sub lumina proiectoarelor ceea ce facem. Dar Madridul va fi punctul de plecare pentru acest Grean Deal", a explicat ea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img