vineri, 29 martie, 2024

Noul presedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski este ‘un pic in stare de soc’ dupa trei zile de la preluarea mandatului: cladirea il deprima

Distribuie:

Publicat:

Noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut joi, într-un interviu pentru AFP, că este "un pic în stare de şoc" după trei zile de când se află în noua funcţie, deplângând în special atmosfera apăsătoare care domneşte, în opinia lui, în masiva clădire sovietică unde se află administraţia sa, potrivit agerpres.ro.

Novice în politică, fostul actor de comedie, 41 de ani, care a promis că va pune presiune pe elite şi va moderniza exerciţiul puterii, şi-a oferit o baie de mulţime vizitând un popular târg de carte la Kiev.

Întrebat despre primele sale impresii la noul său loc de muncă, el a răspuns: "Merge. Sunt un pic în stare de şoc. Este enorm de multă muncă".

Principala sursă a emoţiilor sale o constituie "ambianţa, clădirea", a răspuns el, reiterând dorinţa sa, pe care a exprimat-o încă în timpul campaniei electorale, de a transfera administraţia prezidenţială într-o clădire mai modernă. "Am foarte mare chef să o fac" (să transfere administraţia prezidenţială n.red). Aceasta implică numeroase dificultăţi, însă ne gândim la asta", a spus el.

Fost actor de comedie şi umorist, ales în aprilie cu peste 73% din voturi într-un tur doi cu fostul preşedinte Petro Poroşenko, Zelenski a fost învestit preşedinte luni. El a convocat imediat alegeri legislative anticipate pentru a obţine o majoritate necesară reformelor.

În timpul campaniei sale inedite, desfăşurată în special pe reţelele sociale, Zelenski s-a prezentat drept un om din popor care se exprimă degajat, afirmând că vrea să călătorească în curse aviatice regulate şi să transfere administraţia prezidenţială într-un "open space".

După ce a fost ales, echipa lui a mărturisit într-o primă etapă că o astfel de mutare s-ar dovedi complicată, în special din motive de securitate. Cu toate acestea, Zelenski a deschis pentru pietoni accesul pe strada pe care se află preşedinţia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img