vineri, 19 aprilie, 2024

Nu e asa ca-i simpatica? Salata Mos Craciun pentru sarbatorile de iarna

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

  • 300 g piept de pui
  • 300 ml supa
  • 300 g sunca
  • 500 g ciuperci champignon
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 100 g cascaval
  • 2 castraveti acri
  • 500 g maioneza
  • Pentru decor:
  • 2 oua fierte tari
  • 2 masline
  • 1 ardei gras rosu

Mod de preparare

  • Fierbi pieptul fara piele in supa, il lasi sa se raceasca, il tai cubulete si‑l pui intr-un castron. Tai sunca la fel, apoi ciupercile cubulete si le calesti in ulei pana se inmoaie si scade zeama, le pui sare, le lasi sa se raceasca si le adaugi peste pui si sunca.
  • Tai castravetii pe lung, ii cureti de seminte, ii tai cubulete, ii storci de zeama si-i pui peste celelalte ingrediente. Adaugi cascavalul dat pe razatoarea mare, maioneza (opresti
  • pentru decor) si amesteci.
  • Pe un platou, desenezi cu maioneza o fata de Mos Craciun, asezi ingredientele in conturul format, netezesti si apoi o imbraci in maioneza oprita. Pentru decor, formezi caciula, nasul si gura mosului din ardei gras rosu tocat marunt, din galbenus ras – fata, iar din albusul ras faci barba si blanita caciulii. Maslinele vor fi ochisorii. O dai la rece cateva ore inainte sa o servesti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img