miercuri, 24 aprilie, 2024

Nu este o scuza, chiar poti fi alergic la alergare: Cum se manifesta afectiunea

Distribuie:

Publicat:

Pare o scuza perfecta pentru a renunta la jogging, insa alergia la alergare este o afectiune serioasa si, mai ales, reala, sustin specialistii.

O echipa de oameni de stiinta americani a identificat o mutatie genetica responsabila pentru o forma rara de urticarie, care este provocata de vibratii, scrie ziare.com, care citeaza Daily Mail. Alergia poate fi declansata de alergare, batutul din palme sau chiar de o cursa zdruncinata cu autobuzul ori masina.

Vibratiile cauzeaza o iritatie temporara a pielii, prin faptul ca stimuleaza eliberarea de substante inflamatoare din niste celule ale sistemului imunitar numite mastocite. In studiu se arata ca organismul persoanelor care au mutatia genetica respectiva raspunde in mod exagerat la vibratiile primite.

Cei ce sufera de aceasta afectiune mai pot avea simptome precum dureri de cap, oboseala, vedere incetosata sau un gust de metal in cavitatea bucala. Simptomele dispar de obicei intr-o ora, insa apar de cateva ori pe zi.

Oamenii de la Institutul National al Sanatatii din SUA au analizat trei familii – in care mai multe generatii au avut acest tip de urticarie prin vibratii – si au ajuns la concluzia ca afectiunea este provocata de o mutatie genetica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img