joi, 28 martie, 2024

Nu mai folosi niciodata aparatele de uscat maini! Iti pui organismul in pericol

Distribuie:

Publicat:

Studiul a fost publicat la inceputul acestui an in revsta Journal of Applied Microbiology si a fost rezultatul unei rivalitati de lunga durata intre Dyson (companie producatoare de aparate de uscat mainile) si producatorii de servetele de hartie.

Cercetarea a analizat dispersarea virusilor prin trei metode diferite de uscare a mainilor: prosoape de hartie, uscatoare conventionale “cu aer cald” si “uscatoare cu jet” (asemeni celor Dyson Airblade prezentat in imaginea principala).

Descoperirile lor au aratat ca modelele de tip Airblade raspandesc de 1.300 de ori mai multe unitati virale formatoare de plaga decat prosoapele de hartie. Si in comparatie cu uscatoarele cu “aer cald”, uscatoarele cu jet raspandesc de 60 de ori mai multi microbi. Printre rezultatele cercetatorilor se afla si aceste date: ei au descoperit ca uscatoarele cu jet pot raspandi virusii pana la 3 metri departare, in timp ce uscatoare cu aer cald pot ”arunca” virusii la numai 75 de centimetri, iar prosoapele de hartie la numai 25 de centimetri.

Compania producatoare de aparate de uscat Dyson Airblade a devenit o tinta a mass-media fiindca descrierea produselor suna in felul urmator: “cel mai rapid si igienic uscator”. Cu toate acestea, compania britanica de tehnologie a pus sub semnul intrebarii unele dintre metodele utilizate in studiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img