joi, 18 aprilie, 2024

Nu scapam de vremea rea! Cod portocaliu de ploi torentiale si vant in 11 judete, pana astazi dupa-amiaza

Distribuie:

Publicat:

De duminica, de la ora 15.00, pana luni, la aceeasi ora, in judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Hunedoara, precum si zona montana si submontana a judetelor Arges, Sibiu si Alba se vor semnala manifestari de instabilitate atmosferica accentuata. 

Vor fi averse torentiale, intensificari puternice ale vantului, vijelii, grindina si frecvente descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si izolat 60…70 l/mp.

Totodata, ANM a emis si o avertizare cod galben, valabila in aceeasi perioada, pentru restul judetelor, in intervalul mentionat, fiind perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp.

Vezi si: In acest domeniu, Romania poate deveni numarul 1 in Europa

O alta informare de la ANM se refera la instabilitatea atmosferica, temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii.

Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp, iar pe arii restranse 35…40 l/mp.

Vremea va fi calduroasa, indeosebi in sudul si estul tarii, unde in orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img