vineri, 19 aprilie, 2024

Nu stiu cati dintre voi stiu aceasta reteta rara :Zacusca cu peste, deliciul din camara ta!

Distribuie:

Publicat:

Iti place zacusca? Stiu ca da, dar pun pariu ca nu ai incercat-o pe cea cu peste. Iata de ce ai nevoie pentru a o prepara. Iti garantez ca o sa iti placa la nebunie! Pentru a prepara aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele – doua kg de peste ,un kg ceapa ,doua kg de ardei rosii ,1/2 kg morcovi ,doua kg rosii ,1/2 L de ulei ,1/2 lingura de zahar ,1/4 lingura de sare ,200-250 ml de otet ,1-3 catei de usturoi ,boabe de piper si foi de dafin, dupa gust.

Cum o preparam?
Pune la fiert pestele, in apa cu sare si otet. Daca face spuma, arunc-o din cand in cand. Opreste ochiul aragazului, atunci cand carnea se desprinde de pe os. Cand se raceste, indeparteaza carnea de peste de pe os. Nu este problema daca mai raman oscioare mici, acestea se vor macera mai tarziu. Marunteste pestele, facand-l fasii-fasiute cu mainile. Varianta a doua e indicata daca vrei sa ramana bucatile de peste mai mari in zacusca, sa se simta.

Dieta franceza. Cum puteti manca tot ce doriti si totusi sa va mentineti in forma

Apoi, coace si curata ardeii. Decojeste si toaca rosiile.
Toaca ceapa, da morcovul pe razatoarea mare, pune ceapa si morcovul la calit. Cand s-au inmuiat, adauga si ardeii copti taiati fasii. Spre final, adauga rosiile tocate. Asezoneaza cu sare si zahar. Toarna apa peste, amesteca si acopera vasul cu ceva. Lasa legumele la inabusit, la foc mediu spre mic, pana se leaga sosul. Adauga pestele, otetul, foile de dafin si usturoiul. Scoate foile de dafin si lasa la racit. Pune in borcane si sterilizeaza-le la baie marina timp de o ora. Este delicioasa!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img