News Flash:

Nu-ti PLATESTI amenzile in termen de 30 de zile, patesti ASTA!

29 August 2014
1266 Vizualizari | 0 Comentarii
Amenda este una dintre sanctiunile contraventionale ce pot fi aplicate celor care incalca regulile. Aceasta pedeapsa poate fi, insa, inlocuita de o alta, prestarea unei activitati in folosul comunitatii.

Sanctiunile contraventionale sunt de mai multe tipuri, printre care amenda contraventionala si prestarea unei activitati in folosul comunitatii.

Conform OG nr. 2/2001, actul normativ care stabileste regimul juridic al contraventiilor, prestarea muncii in folosul comunitatii poate fi stabilita numai prin lege si numai pe o durata ce nu poate depasi 300 de ore. In plus, sanctiunea se stabileste alternativ cu amenda.

Mai precis, documentul citat prevede ca, in cazul in care contravenientul nu isi achita amenda in termen de 30 de zile si nici nu exista posibilitatea executarii silite, atunci el poate fi obligat de instanta judecatoreasca la efectuarea de activitati pentru comunitate.

Momentan, inlocuirea amenzii cu munca in folosul comunitatii este decisa de instanta de judecata pe a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia, doar in baza unei sesizari a organului din care face parte agentul constatator.

Aceasta regula va fi schimbata in curand, prin OG nr. 17/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 629, din 27 august, ce intra sambata in vigoare.

Concret, noile reglementari stabilesc ca, pe viitor, doar instanta judecatoreasca in a carei circumscriptie domiciliaza contravenientul va decide inlocuirea amenzii cu sanctiunea obligarii contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii.

amenda incalca regulile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019310 (s)