miercuri, 24 aprilie, 2024

Nucile Macadamia fortifica organismul si prevenind imbolnavirile

Distribuie:

Publicat:

Nucile Macadamia provin din arborii Macadamia, localizati initial exclusiv in Australia, dar care s-au raspandit intre timp in multe alte colturi ale lumii, inclusiv in Hawaii. Aceste nuci au o coaja tare care este inlaturata in timpul prepararii. Cel mai adesea nucile Macadamia sunt consumate coapte sau prajite. Sunt vandute in pachete de mici dimensiuni, ca gustare consistenta intre mese, sau ambalate la un gramaj mai mare pentru a putea fi utilizate la gatit. De asemenea, nucile maruntite sunt utilizate si drept topping delicios pentru inghetata sau salate de fructe.

Principalele beneficii obtinute prin consumul de nuci Macadamia se refera la varianta cruda. Din acest motiv este foarte important sa verifici eticheta de fiecare data pentru a te asigura ca alegi nucile crude. Daca acestea au fost prajite in ulei sau contin sare sau zahar adaugate beneficiile vor fi mai reduse, iar numarul de calorii ar putea fi mult mai mare decat te astepti.

O portie de nuci Macadamia de 30g contine 235 de calorii, 25g de grasimi, din care 3,5g de grasimi saturate, 100mg de sodiu, 4g de carbohidrati, 3g de fibre, 1g de zahar si 2g de proteine. Daca alegi nucile in ciocolata, la fiecare 30g vei consuma 167 de calorii, 11g de grasimi, din care 1g de grasimi saturate, 202mg de sodiu, 13g de carbohidrati, 2g de fibre, 3g de zahar si 6g de proteine. 

Exista, de asemenea, si faina de nuci Macadamia, care este utilizata in cadrul retetelor fara gluten. 30g de faina contin 205 calorii, 21g de grasimi, din care 3g de grasimi saturate, 7mg de sodiu, 4g de carbohidrati, 3g de fibre, 1g de zahar si 2g de proteine. 
 
Nucile Macadamia au un continut ridicat de grasimi, dar cea mai mare parte sunt grasimi mononesaturate. Acestea fac parte din categoria grasimilor „bune”, care reduc nivelul de colesterol de tip LDL (colesterolul „rau). Din acest motiv este recomandat sa alegi intotdeauna alimente cu o proportie redusa de grasimi saturate. Nucile contin si o cantitate importanta de fibre, contribuind la obtinerea unei greutati ideale si la reducerea apetitului. In acest fel vei reusi sa diminuezi consumul de calorii, iar reconturarea siluetei nu va fi atat de dificila in conditiile in care poftele nu-ti mai dau tarcoale tot timpul. In acelasi timp nucile Macadamia sunt o sursa importanta de tiamina si mangan, fortificand organismul in sezonul rece si prevenind imbolnavirile.
 
Desi sunt utile pentru a fi mereu in forma, aceste nuci trebuie consumate intr-o cantitate limitata. 30g sunt suficiente pentru a obtine beneficiile fara sa consumi prea multe calorii. Combinatia de fibre si proteine din nucile Macadamia te va ajuta sa rezisti mai usor pana la urmatoarea masa, iar dulciurile sau prajiturile nu vor fi la fel de tentante.
Este adevarat ca sunt sanatoase, insa nu trebuie sa pierzi din vedere faptul ca excesul de calorii, chiar daca provine din alimente benefice, contribuie in continuare la obezitate. 
Fii mereu atent la cate nuci consumi si in niciun caz nu da drumul la televizor in timp de deschizi o punga de nuci. In acest fel vei consuma mult prea multe in timp ce te uiti la un film sau la emisiunile preferate. Specialistii iti recomanda sa masori portia inainte de a le consuma. Daca ai un cantar de bucatarie este foarte simplu si rapid, iar silueta nu va avea deloc de suferit. Nu este indicat sa alegi amestecurile de nuci si fructe confiate pentru ca in cele mai multe cazuri contin ulei si sare adaugate. sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img