vineri, 19 aprilie, 2024

Nuclearelectrica va opri reactorul 2 de la Cernavoda pentru lucrari preventive de verificare si control

Distribuie:

Publicat:

Nuclearelectrica a decis sa opreasca reactorul 2 al centralei nucleare de la Cernavoda, incepand de joi, pentru lucrari preventive de verificare si control, in vederea imbunatatirii fiabilitatii sistemelor pe perioada iernii, se arata intr-un comunicat al companiei remis, miercuri, AGERPRES.

"Societatea Nationala Nuclearelectrica SA ('SNN') anunta ca a adoptat proactiv decizia de a opri programat si controlat Unitatea 2 CNE Cernavoda in seara zilei de 07.12.2017 in scopul efectuarii unor lucrari preventive de verificare si control si eventual interventii punctuale asupra sistemelor Unitatii 2, in vederea imbunatatirii fiabilitatii sistemelor pe perioada de iarna, in conformitate cu programul de mentenanta preventiva", potrivit comunicatului.

Oficialii companiei au aratat ca, potrivit standardelor de securitate nucleara, astfel de interventii proactive si controlate se pot efectua numai cu reactorul in stare oprita. Efectuarea verificarii si interventiilor punctuale nu va avea niciun impact advers asupra securitatii nucleare, a personalului de exploatare, populatiei sau mediului inconjurator. Repornirea unitatii si resincronizarea la Sistemul Energetic National vor avea loc dupa efectuarea si finalizarea testelor si eventualelor interventii care se impun in astfel de situatii, in conformitate cu procedurile centralei, mai mentioneaza reprezentantii producatorului de energie. Nuclearelectrica este operatorul centralei nucleare de la Cernavoda, care, cu cele doua reactoare de cate 700 de MW, asigura circa 20% din productia nationala de electricitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img