vineri, 26 aprilie, 2024

Numarul cazurilor de cancer la persoane in varsta va creste cu 80%, in urmatorii ani

Distribuie:

Publicat:

Numarul persoanelor in varsta diagnosticate anual cu cancer va creste cu 80% in urmatorii 20 de ani, au avertizat cercetatorii din Marea Britanie. Centrul de Cercetare a Cancerului din Regatul Unit estimeaza ca, pana in 2035, aproximativ 234.000 persoane cu varste peste 75 de ani vor fi bolnave de cancer, scrie BBC News. in prezent, in Marea Britanie, numarul acestora este de aproximativ 130.000.

Oamenii de stiinta au facut un apel la centrele medicale sa se pregateasca din timp pentru a acorda ingrijiri persoanelor in varsta. Guvernul britanic a inclus problema cancerului pe lista prioritatilor si a va acorda fonduri mai mari sistemului national de sanatate, potrivit digi24.ro.

In Marea Britanie, in fiecare an, 360.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer. Aproximativ 36% dintre diagnostice sunt puse persoanelor cu varste peste 75 de ani, insa acest numar va creste la 46% in urmatorii ani, din cauza fenomenului de imbatranire a populatiei. Desi numarul persoanelor care se vindeca anual de cancer s-a dublat in ultimii 40 de ani, rata de supravietuire este cea mai mica in randul persoanelor in varsta.

De asemenea, studii realizate tot in Marea Britanie arata ca unul din doi oameni nascuti dupa 1960 va fi diagnosticat cu o forma de cancer, de-a lungul vietii. Riscul de cancer depinde de mai multi factori complecsi: de la factori genetici, la varsta, stil de viata sau expunerea la substante periculoase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img