vineri, 29 martie, 2024

Nume de politicieni, in arhiva SIPA. Basescu: Cer ministrului Justitiei confirmarea ca dosarul exista

Distribuie:

Publicat:

Traian Basescu ii solicita ministrului Justitiei sa confirme existenta unui dosar pe numele sau in arhiva SIPA, cererea venind dupa ce jurnalistii EVZ au scris ca in arhiva au fost continute note despre Traian Basescu, Adrian Nastase, Victor Ponta si Monica Macovei, pana in anul 2005.

Potrivit EVZ, in arhiva SIPA ar fi existat note depre cel putin patru oameni politici, respectiv Traian Basescu, Adrian Nastase, Victor Ponta si Monica Macovei. Aceste informatii ar fi fost continute in arhiva SIPA pana in anul 2005 si apareau fie sub forma de note-sinteza, fie sub forma de note informative ca urmare a informatiilor culese din mdiul penitenciar sau prin reteaua de informatori.

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, i-a solicitat public ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa confirme sau nu existenta acestor informatii despre el in arhiva SIPA.

“Am luat nota de informatia facuta publica de “Evenimentul Zilei” precum ca, in arhiva SIPA s-ar afla un dosar vizand persoana mea. In consecinta, solicit Ministrului justitiei urmatoarele :

1. Confirmarea daca acest dosar exista ;

2. Daca se confirma existenta unui dosar pe numele Traian Basescu, cer ca dosarul sa fie desecretizat si facut public, indiferent care este continutul acestuia”, a scris, vineri, Traian Basescu, pe pagina sa de Facebook.

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala in rem in dosarul privind arhiva SIPA, fiind investigate fapte de detinere, fara drept, a unui document ce contine informatii secrete de stat si neglijenta, cercetarile fiind demarate ca urmare a unei plangeri pe care a depus-o judecatorul Cristi Danilet.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img