joi, 28 martie, 2024

O absolventa din Adjud a obtinut 4,10 la Filosofie, insa a depus contestatie. Ce nota a obtinut. Profesor: “Ne batem joc”

Distribuie:

Publicat:

O eleva din Adjud a depus contestatie, obtinand nota 7,40, in conditiile in care la prima corectura a fost notata cu 4,10.

Alina Nita este absolventa a Colegiului National Emil Botta din Adjud si a trait momente de groaza dupa ce si-a vazut notele afisate la avizierul scolii.

La prima corectura, tanara a obtinut 8.80 la Limba si Literatura Romana, 8.95 la Istorie si 4.10 la Filosofie. Ultima nota a devastata-o pe tanara absolventa, care marturiseste ca a fost singura din liceul sau care s-a incumetat sa dea Bacalaureatul la disciplina Filosofie.

Dezamagita de nota obtinuta, Alina a depus contestatie. Astfel la Istoria a obtinut nota 9,45, iar la Filosofie 7,40.

Diferenta dintre cele doua note l-au facut pe unul dintre profesorii fetei sa reactioneze.

“Dupa examen i-am cerut elevei sa isi rescrie lucrarea, am corectat-o drastic si sub nicio forma nu putea fi evaluata sub 6,50. Dupa afisarea rezultatelor, am sfatuit-o sa faca contestatie. Si s-a dovedit ca am avut dreptate. Din punctul meu de vedere, sunt doua aspecte: ori profesorii evaluatori de la prima comisie nu au predat disciplina Filosofie si nu cunosc filosofie, ori profesorii respectivi au manifestat neglijenta. Nu au respectat baremul de evaluare care era foarte explicit. Este inadmisibil, avand in vedere ca Iasiul este centru universitar! Nu ne putem bate joc de destinul unor adolescenti intr-un moment crucial al existentei lor”, a declarat Valentin Gicu Dogaru pentru jurnalistii de la Ziarul de la Vrancea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img