vineri, 19 aprilie, 2024

O ambulanta, folosita pentru atentatul din Kabul. SUTE de persoane au murit, 191 sunt ranite – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Guvernul de la Kabul a decretat duminica o zi de doliu national in Afganistan, la o zi dupa atentatul cu ambulanta-capcana din capitala afgana soldat cu 103 de morti si 191 de raniti, potrivit celui mai recent bilant, relateaza dpa. Drapelul afgan va fi coborat in berna in intreaga tara si la misiunile diplomatice din strainatate, potrivit unui ordin prezidential.

Nivelul de alerta ramane la cel mai inalt nivel la Kabul dupa atentatul comis sambata in apropierea pietei Sidarat si in fata spitalului Jamhuriat, intr-o zona cu mai multe cladiri guvernamentale. Atacatorul a folosit o ambulanta incarcata cu explozivi pentru a patrunde in zona, care este inchisa pentru autovehicule.

Atentatul a fost revendicat de talibani.

Presedintia afgana a denuntat, intr-un comunicat, 'o crima impotriva umanitatii'. Potrivit ultimului bilant publicat de Ministerul Sanatatii, 103 de persoane au fost ucise si 191 au fost ranite (fata de 158 anuntate anterior), a declarat pentru presa Waheed Majrooh, purtatorul de cuvant al ministerului, potrivit Agerpres. "Printre raniti se numara 182 de barbati si noua femei", a spus el, adaugand ca spitalul Jamhuriat, care se afla in apropierea locului atentatului, "a suferit pagube importante, insa continua sa trateze pacienti".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img