miercuri, 24 aprilie, 2024

O asistenta din Italia care lucra cu bolnavi de coronavirus s-a sinucis. Urma sa afle daca are si ea boala

Distribuie:

Publicat:

O asistenta care lucra cu bolnavi de coronavirus s-a sinucis. O asistentă în vârstă de 49 de ani, care lucra într-un spital in care avea grija de pacienți diagnostivati cu Covid-19, s-a sinucis aruncându-se în raul Piave, în Cortellazzo (Veneția).

Femeia a lucrat la Spitalul Jesolo care de câteva zile devenise una dintre cele mai mari unitati medicale care lupta împotriva coronavirusului. Asistenta, care locuia singură, se afla acasă de două zile, pentru că acuza o stare febrilă. De asemenea, i se recoltasera probe de sange pentru coronavirus, dar rezultatul nu fusese încă comunicat.

O asistenta care lucra cu bolnavi de coronavirus s-a sinucis

Dispariția bruscă a asistentei în vârstă de 49 de ani care lucra în spitalul Jesolo a creat confuzie și durere în întreagul sistem medical. „A fost o persoană dedicată muncii, o resursă de neînlocuit pentru colegi și pentru acest spital”, își amintește directorul Ulss 4, Carlo Bramezza.

Femeia fusese angajata la Ulss4 în 1991. Până în 2012 a lucrat în secția de chirurgie a spitalului Jesolo, apoi, având în vedere reorganizarea spitalului, a fost transferată la sectia de chirurgie din San Donà di Piave. Din 2016 s-a întors să lucreze la spitalul de coastă, la Medicina fizică și de reabilitare, iar în urmă cu câteva zile se oferise să lucreze în noul departament de boli infecțioase. În unitatea medicala în care sunt spitalizați în prezent 25 de pacienți cu coronavirus pozitiv, S.L. a participat impreuna cu colegii la managementul siguranței pacienților și avea deja la activ trei ture.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img