vineri, 29 martie, 2024

O asistenta medicala din Vaslui s-a infectat cu bacteria Clostridium

Distribuie:

Publicat:

Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, Ana Rinder, a fost identificat un caz de infectie cu bacteria Clostridium. Una din asistentele medicale din Sectia de Chirurgie este purtatoare bacteriei insa, pana in acest moment, nu se stie daca aceasta a fost contaminata in cadrul unitatii sanitare sau in alta parte.

Conform protocoalelor,cazul a fost anuntat la DSP Vaslui,iar din Secţia de Chirurgie au fost luate măsuri de igienizare.
‘Angajata noastră s-a prezentat la Secţia de Boli Infecţioase, unde a primit tratamentul corespunzător. Medicul infecţionist nu a putut preciza dacă pacienta a contractat în spital bacteria. S-a aplicat tratamentul specific, am raportat cazul la DSP, aşa cum facem cu toate infecţiile din spital. Din păcate, nu toată lumea înţelege necesitatea respectării unor măsuri riguroase de igienă şi se ajunge la astfel de situaţii. Organizăm permanent instruiri cu personalul, avem dezinfectanţi, dar, cu toate acestea, încă mai există infecţii de acest tip’, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder. 

Spitalele vasluiene au raportat în luna octombrie la DSP Vaslui un număr de 19 infecţii nosocomiale, dintre care cele mai multe s-au înregistrat la SJU, cea mai mare unitate medicală din judet. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img