vineri, 19 aprilie, 2024

O balenă din specia Beluga a fost văzută înotand în raul Tamisa

Distribuie:

Publicat:

O balenă din specia Beluga a fost văzută înotând în râul Tamisa, printre primii care au observat balena fiind ecologistul și ornitologul Dave Andrews, care a spus că aceasta se hrănea în jurul barjelor de lângă oraşul Gravesend din comitatul Kent, în Marea Britanie, transmite BBC, scrie Mediafax.

Centrul pentru Conservarea Balenelor și a Delfinilor a declarat că balena a fost "în mod evident foarte pierdută și foarte posibil în necaz".

Navele sunt păstrate la depărtare, cu ajutorul British Divers Marine Life Rescue îndemnând publicul să nu se apropie prea mult și să "se uite de la țărm".

Tanya Ferry, managerul Autorității de mediu din Portul Londrei, care monitorizează balena, a declarat că nu este clar ce ar putea mânca balena.

"Avem destul de multe pungi de plastic, care ar putea fi o problemă", a spus ea.

"Sperăm că dacă îi vom da suficient spațiu și vom avea grijă de ea, îţi va găsi singură drumul de ieşire din Tamisa într-un mediu mai potrivit pentru ea.

Balenele din specia Beluga au fost observate ultima dată în Marea Britanie în urmă cu trei ani, în largul coastelor Northumberland și Irlandei de Nord, dar observările au fost "extrem de rare", a declarat purtătorul de cuvânt al British Divers Marine Life Rescue, Julia Cable.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img