vineri, 19 aprilie, 2024

O BANDA DE COPII TERORIZEAZA BARLADUL -FOTO

Distribuie:

Publicat:

In centrul orasului Barlad, o banda de copii sfideaza trecatorii sub privirile „ oarbe” ale autoritatilor care asista pasive
ale autoritatilor care asista pasive la agresiunile comise in plina zi. Daca doriti sa va trimiteti odrasla la cumparaturi in supermarketul central ganditi-va de doua ori. Minorii certati cu legea smulg din mana, vorbesc urat si in cele mai dese cazuri sar la bataie. Din cand in cand, cate un paznic sau un trecator prin zona incearca sa ia atitudine pret de cinci minute. Caci dupa ce acesta pleaca sleahta de infractori revine pe pozitii. In mediul online au aparut primele declaratii vis-a-vis de acest fenomen. Primul care a tras semnalul de alarma a fost Danut Pecheanu care a povestit si a dezvaluit barbariile celor patru.              

 „ Starea de neputinta, cea mai apasatoare senzatie pe care am trait-o. Nu avem voie sa luam atitudine ca suntem apoi vanati si pusi la zid, nu putem sa reactionam la o nedreptate ca suntem descriminatori, nu putem sa facem sesizari ca suntem luati la rost de autoritati si din reclamant devenim reclamati.

In fata magazinului Penny, de cativa ani, si nu exagerez s-a cuibarit un grup de copii care agreseaza cumparatorii, cersesc, umbla cu o haita de caini dupa ei, caini pe care ii leaga cu sarma sau banda de coletat de gat, desumfla rotile la masini ( asta s-a intamplat ieri ), te injura si te scuipa cand le zici ceva. Toata lumea ii stie, jandarmii, politia, administratia orasului, angajatii unitatii in fata careia isi duc veacul, stiu ce fac si cum se comporta dar nu le fac nimic. Ii mai fugaresc, mai arunca cu una-alta dupa ei si atat. Nu vor? Poate vor ,dar LEGEA nu ne lasa, trebuie sa-i integram, sa le oferim sanse egale, sa-i luam in brate si sa-i rugam sa ne injure si sa ne scuipe.

Acum cateva zile, mai bine zis sambata au batut un caine, mic, gen canis, de l-au lasat lat. Au dat cu piciorul in el, i-am vazut, am strigat la ei dar si-au vazut de drum. Am luat cainele si am facut tot posibilul sa il salvez. Dus la medic am descoperit ca avea doua coaste rupte, fractura de bazin, hematoame, pleura strapunsa, si cine mai stie ce. L-am tratat, ieri se simtea mai bine, chiar a mancat, era mai receptiv. Dimineata m-a asteptat sa-mi multumeasca ca am avut grija de el, m-a vazut cand am intrat, a intors capul inspre mine, m-a fixat cu ochii si s-a cuibarit la picioarele mele. Apoi a inceput sa aibe spasme si sub mangaierile mele a plecat catre o lume mai buna, sperand ca aceasta exista undeva. A murit privindu-ma in ochi iar eu nu puteam sa fac nimic decat sa-l mangai si sa-i doresc un drum bin spre o lume mai buna. Dar el stiu ca m-a asteptat sa-mi multumeasca pt putinul pe care i l-am oferit, si asta fiindca a fost mai mult decat un om, a fost un suflet.

Acum asteptam sa vedem cand tinerii acestia vor creste mai mari care va fi primul om batut de ei si trimis pe lumea cealalta. Rau am ajuns, nimeni nu are grija de noi iar noi nu avem voie sa facem nimic ilegal, ei orice.
Domnule consilier reprezentant al etniei despre care vorbim, nu stiti de acesti copii? Ce masuri ati luat? Domnilor jandarmi, ii cunoasteti ca i-ati mai fugarit, ce rapoarte ati facut si ce cereri la intitutiile abilitate in ai aduna de pe drumuri si ai integra ati facut? Doamna administratie, cand va plimbati si admirati copacii plantati si apoi va stergeti pantofii de praful care se depune de pe pamantul lasat de izbeliste pe trotuar nu i-ati vazut? Nu l-ati intrebat pe domnul consilie ce este cu acesti copii?

Sau asteptam sa moara primul copil sau primul batran batut de acestia”. Barladenii au reactionat imediat dezvaluind si alte zone in care aceste evenimente se intampla. In parcul teatrului Victor Ion Popa liceeni sunt agresati fizic sau verbal de anumite persoane de origine rroma. Iar in plina zi , un alt barladean i-a fotografiat cum incercau sa fure dintr-o parcare.                                                                 

ALO! JANDARMERIA, POLITIA, PROTECTIA COPILULUI-VA PUTETI AUTOSESIZA?

„ Zilele trecute citeam o postare a domnului Danut Pecheanu referitoare la o “banda” de minori de etnie din localitatea noastra.Din cate stiu eu aceasta etnie este puternic reprezentata la nivel administrativ de un consilier local PSD.Dupa ce l-au votat masiv acum as dori si eu sa-l vad ACTIONIND !
Chiar mi-a ridicat o minge la “fileu” domnul Pecheanu si ma voi folosi de postarea domniei sale pentru a continua oarecum protestul initiat.Cind spun protest ma refer la cel virtual.
“Banda” de mici infractori continua sa actioneze zilnic si cind spun continua o spun documentat.Va voi exemplifica cu imagini proaspete, imagini care vorbesc de la sine.
Este vorba de spargerea unor autoturisme din parcarea din laterala Restaurantului Quatro Stagioni in spatele Casei de Cultura.
Prima masina atacata de “banda” a fost un autovehicol Daewo Tico (parasita se pare).Cea de-a doua un BMW negru insa cel care a facut pozele se pare c-a fost observat de catre micii infractori care au luat-o la fuga abandonind oglinzile pe care au incercat sa le smulga.

Avem autoritati, avem reprezentanti ale etniei respective la varful administratiei si sper din tot sufletul ca cineva sa ia in seama semnalul de alarma tras de cetateanul normal, cel de pe strada fara puteri cu exceptia puterii de a aduce la cunostinta prin mijloacele vremii.Imaginile au fost facute in 26.09.2017”ne-a declarat Iulius Botez. Dragi autoritati va sugeram sa cititi tot ceea ce s-a scris si sa faceti ceva! Sa nu asteptam ca aceste lucruri sa va afecteze copiii sau rudele dumneavoastra ca atunci lucrurile se vor pune in miscare! Nu este normal , ca in plina zi, sa te temi sa iti trimiti copilul la cumparaturi sau sa asiste cum „ infractorii mici” schinguiesc bietele animalute. Nu este un „ un sat fara caini” ! Este un oras care are pretentia ca este cultural si de care se ocupa toti, se pare ca niciunul.

Pe aceeași temă

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

spot_img