joi, 25 aprilie, 2024

O campioană mondială şi una europeană au plecat acasă de la Cupa Mondială într-o singură zi

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Comisiei Tehnice a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mihai Stoichiţă, a declarat, sâmbătă seara, la postul TVR 1, că o campioană mondială, Argentina, şi una europeană, Portugalia, au plecat acasă de la Cupa Mondială într-o singură zi.

"O campioană mondială, Argentina, şi o campioană europeană, Portugalia, pleacă acasă într-o zi. Asta e viaţa. Dar, în acelaşi timp, rămâne în competiţie o campioană mondială ca Uruguay şi o campioană mondială şi europeană ca Franţa. Cupa Mondială are farmec în continuare, deşi parcă repartizarea pe tablou e un pic inechitabilă. Pentru că sunt aceste echipe grele de o parte, în timp ce partea cealaltă pare extrem de uşoară. Mai departe, în sferturi, va fi iar un meci oarecum nedrept, Franţa – Uruguay. Pentru că de partea cealaltă a tabloului avem poate doar Croaţia, Anglia şi Spania, deşi Spania a suferit mult", a spus Stochiţă la emisiunea Studio Mondial de la TVR 1.

Oficialul FRF a adăugat că portughezul Cristiano Ronaldo a fost blocat eficient de apărarea Uruguayului în meciul din optimile de finală. "Ronaldo nu a putut azi să joace ce vrea, a fost împiedicat tot timpul, dar nu a fost faultat. Adversarii au fost extrem de abili să aibă mereu dublaj astfel încât să nu aibă niciun pic de spaţiu pe care el să îl speculeze. Oricum, Portugalia azi putea să nu fie aici. Pentru că în ultimul minut al meciului cu Iran din faza grupelor atacantul acela a tras în plasa laterală. Dacă înscria, Portugalia era acasă şi ea, la fel ca Germania. Portugalia a jucat azi poate un pic mai mult ca Uruguay. Dar Uruguay a fost mai eficace, mai şireată şi a dat dovadă de foarte mult sacrificiu", a afirmat preşedintele Comisiei Tehnice a FRF.

În prima partidă a optimilor de finală, Franţa – Argentina (4-3), Stoichiţă este de părere că scorul putea fi mult mai mare în favoarea reprezentativei condusă de Didier Deschamps: "Scorul de 4-3 în primul meci al zilei este mincinos. Mie mi se pare că diferenţa este mult mai clară în favoarea Franţei. Pentru că a fost mult mai eficace şi mai realistă în faţa unei echipe naive în faza de apărare. Iar Messi a fost mai puţin convingător, chiar dacă golul doi cred că e al lui, pentru că trage la poartă şi e deviat. Dar nu are ce să facă. Messi singur nu poate să ducă o echipă în spate. Poate sunt şi greşeli de antrenor la Argentina… Pentru că la 2-1 Aguero ar fi fost mult mai util în teren decât alt jucător. Dar fiecare judecă în felul lui fotbalul".

Cu toate acestea, Mihai Stoichiţă regretă ieşirea din competiţie a jucătorilor Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo. "Ne bucurăm în continuare de ce vedem, dar ne pare rău de cei care pleacă acasă. Îţi lasă un gol în suflet aşa, să nu îi mai vezi pe Ronaldo şi pe Messi. Curiozitatea pentru fotbal a iubitorilor acestui sport spre cine se va îndrepta acum? La nivelul ăsta e cam greu să găsim alţii. Au apărut Mbappe şi Cavani, dar nu sunt jucători care să ajungă la nivelul lui Ronaldo şi Messi, orice am spune noi. Nu cred că putem să îi comparăm încă. Pentru că performanţele lui Ronaldo şi Messi sunt imense faţă de toţi ceilalţi care sunt în spatele lor. Marea vedetă mondială aşteptăm să se creeze ea singură, pentru că cei care erau vizaţi înaintea acestui mondial acum nu mai sunt în competiţie", a precizat Stoichiţă.

În prima partidă a optimilor de finală ale Cupei Mondiale din Rusia, selecţionata Franţei a învins, sâmbătă, reprezentativa Argentinei cu scorul de 4-3 (1-1). Tot sâmbătă, echipa naţională a Uruguayului s-a calificat în sferturile de finală ale după ce a învins selecţionata Portugaliei, campioana europeană, cu scorul de 2-1 (1-0).
AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img