marți, 16 aprilie, 2024

O cauza banala a durerilor de spate

Distribuie:

Publicat:

Majoritatea persoanelor nu vad nici o legatura intre alimentatie si durerile de spate. Corpul insa are nevoie de o alimentatie adecvata pentru ca muschii sa poata continua sa se miste si sa sprijine coloana. Daca nu mancati, muschii devin mai slabi, incordati si vor fi mai expusi riscurilor de accidente si a oboselii. Muschii au nevoie de alimente care sa-i ajute sa-si mentina vigoarea. Tipul de mancare consumata conteaza foarte mult. O nutritie adecvata va poate „alimenta“ muschii spatelui constant pentru a sprijini si pentru a oferi protectie coloanei vertebrale. Aceste alimente sunt bogate in carbohidrati complecsi si sarace in zahar si grasimi, continand si o cantitate adecvata de proteine.

Vitaminele si mineralele sunt, de asemenea, importante. Acestea joaca un rol important, ajutand corpul sa „elibereze“ energia din alimente. Nu uitati sa consumati calciu si vitamina D pentru a va pastra oasele puternice si rezistente. incercati sa consumati cat mai multe fructe si legume, cereale, paine integrala si diferite forme de taitei si paste. Nu consumati aceste produse cu sosuri, unt sau alte forme de grasimi. O alta recomandare ar fi limitarea consumului de bauturi dulci, a bomboanelor, inghetatei, prajiturilor si a altor dulciuri, pentru ca acestea ofera prea multa energie corpului, intr-un timp foarte scurt, corpul neputand-o consuma. De multe ori, aceste excese de energie se transforma in grasime si se depoziteaza in locuri nedorite.Unele persoane consuma alimente sanatoase, dar nu le consuma atat de frecvent pe cat ar trebui pentru a-si mentine nivelul de energie si pentru a asigura buna functionare a muschilor spatelui. Cea mai importanta masa a zilei o reprezinta micul dejun, pentru ca in timpul somnului energia depozitata in ficat este epuizata de catre creier si alte organe. Cand va treziti, aproximativ 95% din aceasta rezerva este pierduta. Deci, un mic dejun copios poate asigura corpului energia de care are nevoie.

Daca ati inceput ziua cu energia necesara, trebuie sa aveti grija sa o mentineti pe toata durata zilei. Corpul functioneaza mai bine si este mai usor sa slabiti daca mancati atunci cand va este foame. Probabil, unele persoane gandesc ca pana la pranz nu trebuie sa manance. Dar daca corpul are nevoie de energie la ora 10:00 si asteapta pana la pranz, risca sa ramana fara energie si sa apara oboseala. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa mancati tot timpul. Un fruct sau un iaurt degresat va pot oferi energia necesara pana la urmatoarea masa. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img