marți, 19 martie, 2024

O comuna vasluiana este mai”dotata” decat cele 3 mari orase din judet

Distribuie:

Publicat:

Vremea caniculara este cel mai greu de suportat pentru vasluieni. Cum strandul este inchis tinerii cauta locuri unde sa mearga la plaja sau la scaldat. In timp ce majoritatea primariilor din mediul rural abia reusesc sa achite facturile din bugetul local, iar de investitii nici nu poate fi vorba, comuna vasluiana Padureni,pastorita de Temistocle DIACOANU- a reusit sa se dezvolte si sa prospere de la un an la altul. Locuitorii se pot relaxa la piscina din centrul satului, se pot plimba in parcul amenajat in stil rustic. Asa se face ca zeci de vasluieni parcurg cate 50 de kilometri pana la piscina de la tara.

Cel mai cautat spatiu de relaxare din Padureni este piscina din centrul satului, investitie catalogata ca o necesitate si nu un moft. „Au fost atatea cazuri cand oamenii s-au inecat, in iazuri improvizate, mai multi tineri si copii. Din aceasta cauza am decis ca este nevoie de o piscina,” povesteste Temistocle Diaconu, primarul comunei Padureni.

Proiectul a fost pus in practica in anul 2007, dupa ce doua persoane au donat terenul pe care il detineau in centrul localitatii. Constructia bazinului de inot care are o lungime de 25 de metri si o latime de 11 metri a costat 120 de mii de lei, insa investitia a fost amortizata in 3 ani, iar de doi ani incoace bazinul este cea mai profitabila afacere. In lunile de vara, doar intr-o singura zi la piscina din Padureni vin sa se relaxeze aproximativ 800 de persoane. Din vanzarea biletelor, Primaria strange intr-un singur sezon cel putin 50 de mii de lei, o suma importanta pentru bugetul local. De cateva luni, a fost finalizata si constructia terenului de sport din Padureni, o investitie de 100 de mii de lei, economii facute din bugetul Primariei si al scolii din comuna. Localnicii din comuna Padureni se lauda acum ca au conditii mai bune ca la oras sI ca orasenii vin in numar mare la ei in sat pentru distractie.  Oamenii beneficiaza sI de o zona de agrement cu sezlonguri, gratare, lac cu pesti si verdeata. Pretul de intrare este de numai cinci lei. “Nu am stiut pana acum ca exista un astfel de loc. Preturile sunt bune, apa curata, copiii sunt incantati. La Vaslui nu avem strand, nu avem nimic duminica si am zis sa venim la Padureni”, spune un vasluian. La piscina de la Padureni sunt disponibile 300 de sezlonguri, sase gratare, mese, foisor, teren de mini fotbal, volei si mese pentru tenis. De asemenea, au fost amenajate dusuri si grupuri sanitare. In fiecare weekend, la piscina din Padureni vin aproximativ o mie de oameni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img