News Flash:

O echipa de cercetatori a dat marea lovitura! Au conceput o bautura care face minuni pentru organism

20 Noiembrie 2018
188 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7205 RON (-0.0018)
USD: 4.1484 RON (+0.0029)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
s604x0 bautura miraculoasa

O bautura elaborata de cercetatori mexicani pe baza de Vicia faba - o planta leguminoasa, cunoscuta popular ca bob - care are gust de cafea, s-a dovedit eficienta impotriva colesterolului, trigliceridelor si glucozei, informeaza Institutul Politehnic National (IPN) din Mexico, citat marti de EFE.

Efectele acestei bauturi, care are o consistenta similara laptelui, a fost testata intr-un studiu pe soareci, avand un regim alimentar bogat in calorii si colesterol, a explicat IPN intr-un comunicat.

Cat a durat experimentul si ce s-a constatat

In urma consumului bauturii pe baza de bob s-a remarcat o reducere a nivelului de colesterol, glucoza si lipoproteine la soarecii de laborator, au declarat Cristian Jiménez Martínez si Luis Sergio Muńoz Carrillo, cercetatori la Scoala Nationala de Stiinte Biologice din cadrul IPN.

"A fost un experiment care a durat doar sapte zile, totusi s-a observat o reducere a nivelurilor de colesterol, trigliceride si glucoza, ceea ce ilustreaza efectul benefic pe care il are aceasta proteina hidrolizata de faba", a asigurat Muńoz.

Concentratia de glucoza, trigliceride si colesterol la soareci s-a redus cu aproximativ 47 %, a precizat Muńoz.

Cercetatorii spera ca bautura sa ajute la scaderea nivelurilor de colesterol, trigliceride si glucoza care afecteaza jumatate dintre mexicani, conform statisticilor Institutului National de Cardiologie 'Ignacio Chávez'.

Diabetul este prima cauza de mortalitate in Mexic, potrivit unui sondaj recent realizat de Ministerul Sanatatii.

Cum se prepara bautura

Pentru a elabora bautura, se selectioneaza boabele de faba care sunt macinate pentru a rezulta o faina, din care este eliminata grasimea pentru a realiza acest lichid avand un pH ajustat (gradul de aciditate).

In partea finala a procesului se adauga sucraloza ca indulcitor, pentru ca bautura sa aiba un nivel caloric cat mai scazut. Bautura rezultata are un aspect similar laptelui si se recomanda sa fie bauta rece.

Bautura trebuie sa fie insotita de o dieta sanatoasa si se recomanda sa se consume minimum 200 de mililitri pe zi, a explicat Jiménez Martínez.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1016 (s) | 24 queries | Mysql time :0.020459 (s)