marți, 19 martie, 2024

O eleva in clasa a IV-a se adreseaza persoanelor care sunt prietene pe Facebook cu ministrul Invatamantului: “Puteti sa-i spuneti ca vrem si noi sa avem copilarie? Multumesc!”

Distribuie:

Publicat:

Patricia Popescu este in clasa a VI-a, locuieste in Craiova si a scris o postare care a devenit virala pe mediile socializare. Fetita este de parere ca scoala este o pierdere de vreme, pentru ca nu invata absolut nimic care sa o ajute pentru viitor, copiii nu mai au timp decat de teme, iar notele se dau pe invatatul papagaliceste.

Iata mesajul ei care contine si un apel catre ministrul Invatamantului, Liviu Pop: 

 “Patry Popescu was feeling sad.

3 hrs · 

Am ajuns la o concluzie! Scoala este o pierdere de timp, un timp in care am putea sa facem lucruri mult mai frumoase sau ceva ce ne-ar ajuta cu adevarat sa invatam ceva! Dupa ce am vazut videoclipul in care un american merge in scolile din Finlanda, am realizat ce mare diferenta este intre NOI (un fel de puscariasi de 6 ore pe zi) si intre Ei (care merg la scoala pentru ca asa vor si pentru ca ei chiar isi doresc sa invete ceva!) E trist! Chiar foarte trist sa te gandesti ca pe tine te asteapta ziua de maine, o zi in care trebuie sa inveti, iar si iar si iar unele lucruri care nu te vor ajuta cu mai nimic!

Acum serios, sa ne gandim! Nu cred ca atunci cand voi fi mare ma vor ajuta toate formulele matematice pe care le invat acum, nu cred ca ma va ajuta toata teoria pe care o invat la muzica de exemplu, nu cred ca ma vor ajuta toate temele pe care le primesc acasa. Va spun eu, nu ma vor ajuta! Si eu mai cred ceva: la scoala ar trebui sa invatam cum sa ne descurcam in viata, cum sa ne formam o familie, cum sa ne purtam cu lumea, cum sa fim oameni! Pentru ca degeaba stii toate proprietatile de transitivitate, reflexie, simetrie, daca nu stii cum sa ai respect fata de oamenii din jurul tau sau cum sa ajuti si sa-i sprijini pe cei de langa tine!

Noi suntem obligati sa purtam un ghiozdan de cateva kilograme serioase, in fiecare zi! Iar cu testele, ce sa mai spun! Chiar este nevoie sa inveti o lectie pe de rost doar pentru a lua o nota de 10, atata timp cat peste 3 saptamani nu o sa mai stii mai nimic din ce ai tocit? Iar cand venim acasa… Credeti ca ne destindem? Ca ne jucam? Nu! Mancam pe fuga si ne apucam repede de teme! Ca nu ne ajunge timpul! Teme, teme, teme si iar teme, la fiecare materie in parte! Ce sa mai spun de peste mai mult de 12 ani de scoala?!! Dar asta este! Noi, copiii, nu putem face nimic, doar sa acceptam si sa asteptam o schimbare!
Va las, merg sa incerc sa fac o problema la fizica. O am ca tema! Cica se rezolva cu radical, dar eu nu am invatat inca ce e radicalul.

P.s. Am inteles ca cel care conduce educatia in Romania este Ministrul Invatamantului. Daca sunteti prieteni cu dansul pe fb puteti sa-i spuneti ca vrem si noi sa avem copilarie? Multumesc!”, a scris Patricia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img