marți, 19 martie, 2024

O etapa noua in dezvoltarea Barladului

Distribuie:

Publicat:

Apare canalizarea si reteaua de apa pe strazile Barladului! Locuitorii din cartierele Centru, Tuguiata, Bariera Puiesti (Cotu Negru), Deal, Crang, Complex Scolar, Munteni, Podeni si Gara sunt beneficiarii demararii lucrarilor de extindere si reabilitare a retelelor de apa, precum si a lucrarilor de canalizare si reabilitare a canalizarilor existente.

Primaria Municipiului Barlad informeaza opinia publica despre inceperea proiectului  „Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apa, a sistemului de canalizare si a statiilor de epurare in aglomerarile Vaslui, Barlad, Husi si Negrestijudetul Vaslui”, coordonat de la nivel judetean, dar care va fi implementat si la Barlad.

“Contractul de finantare a acestui proiect a fost semnat pe data de 05.12.2016, la Ministerul Fondurilor Europene – AM POIM si are ca obiect acordarea finantarii nerambursabile de catre AM POIM, pentru Barlad, a sumei de 46 milioane lei, fara TVA, din care 85% este contributia Uniunii Europene, 13% a statului iar 2% vor fi suportati de bugetul local. Obiectivul proiectului este „Cresterea nivelului de colectare si epurare a apelor uzate urbane, precum si a gradului de asigurare a alimentarii cu apa a populatiei” si va avea drept rezultat final conectarea la sistemele de alimentare cu apa si canalizare a tuturor cetatenilor din municipiu.

In acest moment, proiectul a fost publicat in Jurnalul Uniunii Europene, pentru a putea fi ulterior scos la licitatie pe Sistemul Informatic Colaborativ pentru Mediul Performant de Desfasurare a Achizitiilor Publice (SICAP). Dupa 30 de zile se va cunoaste numele executantului lucrarilor si data inceperii acestora.

Implementarea acestui proiect la nivelul municipiului Barlad este o urgenta majora a localitatii, in special la nivelul reabilitarii retelelor de apa, intrucat aceasta infrastructura este foarte veche (peste 50 de ani) si deteriorata, motiv pentru care este influentat negativ si pretul apei potabile. In plus, vechimea foarte mare a retelelor de apa si canal si faptul ca acestea au cedat in nenumarate randuri a impiedicat administratia publica locala sa faca si investitii in infrastructura rutiera” a declarat edilul sef Dumitru Boros in cadrul celei mai recente conferinte de presa.

 In perioada imediat urmatoare in cartierele mentionate vor fi montate panourile informative cu lista strazilor pe care se vor face lucrari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img