marți, 19 martie, 2024

O excelenta sursa naturala de vitamine

Distribuie:

Publicat:

Sucul de morcov, stors la mixer din radacini proaspete, este cea mai bogata sursa de vitamine naturale si saruri minerale. Se consuma suc concentrat sau diluat cu apa (cate 100-300 ml pe zi), de preferat dimineata, pe stomacul gol, cu efecte excelente în mineralizarea organismului, marirea imunitatii naturale si a rezistentei la infectii. Este recomandat la persoane anemice, extenuate, obosite, convalescente, batrani, femei gravide, sugari cu diaree si copii cu tulburari de crestere. Luand cate 100 g pe zi timp de 3 saptamani, are efecte contra viermilor intestinali, inclusiv teniaza.

În timpul repausului alimentar, doza zilnica poate creste la un litru de suc, avand bune calitati vindecatoare în tratarea bolilor de piept si rinichi, în marirea acuitatii vizuale, în refacerea ficatului dupa hepatita, ciroza si ascita si în marirea secretiei biliare. Pentru îmbunatatirea calitatilor gustative, se amesteca cu putina smantana proaspata. În amestec cu lapte dulce este un bun expectorant la bolnavii cu afectiuni pulmonare, astm bronsic, tuberculoza si voalarea vocii.

Amestecand 100 ml suc cu 100 g miere se obtine un remediu excelent, cu actiuni antiseptice, hranitoare si cicatrizante, în vindecarea ranilor, eczemelor uscate sau supurande, infectiilor externe, afectiunilor bucale si leziunilor mucoaselor. Se foloseste sub forma de gargare (de 2-3 ori pe zi timp de 3-4 minute) sau se aplica comprese si badijonari în impetigo si pe tenuri obosite si ridate, carora le da supletea si prospetimea pielii, întarziind aparitia ridurilor.

Frecvent, se consuma amestecat cu suc de telina, sfecla rosie, patrunjel radacini, lamaie, ridichi, andive, varza. Amestecul dintre 300 ml suc de morcovi si 180 ml suc de spanac este recomandat pentru a trata hipertensiunea arteriala, ateroscleroza, diabetul si diferite afectiuni ale aparatului digestiv (colite, constipatie, gastrita hiperacida), pneumonie si bronsite, diverse afectiuni cutanate (acnee, eczeme, furunculoza).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img