vineri, 29 martie, 2024

O fetita cu autism a fost ascunsa de educatoare intr-o alta clasa in timpul unei inspectii. Cazul, in atentia Consiliului pentru Combaterea Discriminarii

Distribuie:

Publicat:

Caz revoltator intr-o gradinita din Bucuresti. O fetita cu autism a fost ascunsa de educatoare intr-o alta clasa, alaturi de alti cativa copii, in timpul unei inspectii. Acuzatiile au fost lansate pe o retea de socializare de o ruda a copilei. Si daca faptele se vor dovedi reale, gestul ar putea sa o coste pe educatoare. Cazul a intrat si in atentia Consiliului pentru Combaterea Discriminarii.

Totul s-ar fi petrecut la gradinita 42 din sectorul 1  al Capitalei. Matusa unei fetite a scris pe o retea de socializare ca nepoata ei, care are autism, nu a fost primita in grupa in timpul unei inspectii.

Povestea a inceput acum vreo doua zile cand sora mea a aflat ca fetita ei si alti 2-3 copii, vor merge miercuri la alta grupa. Fireste, sora mea a intrebat "de ce?" Raspunsul a venit promt si sec: pentru ca avem inspectie.

Tot matusa copilei a scris ca fetita are permanent insotitor cu ea. Am incercat sa verificam daca acuzatiile sunt reale si am cerut un punct de vedere directorului gradinitei. Ne-am blocat, insa, la poarta.

Intre timp, matusa fetitei a sters postarea si a transmis un mesaj, de data aceasta, al mamei.

In urma discutiilor avute cu doamna director si doamna educatoare am concluzionat ca a fost o reactie exagerata a mea, ca parinte, in urma unei comunicari insuficiente. Copilul a fost inscris in urma cu doi ani si a frecventat gradinita 42. In aceasta perioada, colaborarea cu personalul a fost una armonioasa.

Conducerea Inspectoratului Scolar Bucuresti a cerut explicatii reprezentantilor gradinitei. Acestia au anuntat ca au inceput o ancheta.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat. Daca faptele se vor dovedi reale, gradinita sau educatoarea ar putea fi amendate cu o suma cuprinsa intre o mie si treizeci de mii de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img