vineri, 29 martie, 2024

O fetita de doar 5 ani a scapat cu viata din Spitalul din Barlad

Distribuie:

Publicat:

Noi probleme la Spitalul Municipal de Urgenta Barlad, dupa ce o fetita de doar 5 ani a fost tratata cu superficialitate de cadrele medicale si care intr-un final a ajuns la Iasi, in stare foarte grava.

In cursul diminetii de 8 mai, fetita a ajuns cu ambulanta la unitatea medicala din Barlad, unde medicii i-au pus diagnosticul de varicela si au trimis-o acasa. A doua zi, copila a revenit la spital tot cu ambulanta deoarece se simtea tot mai rau. Medicii urgentisti si-au mentinut diagnosticul si iarasi au trimis copila acasa.

In data de 10 mai, micuta ajunge pentru a treia oara la spitalul barladean, cu febra si complicatii.Medicii iau pus diagnosticul de sepsis, cu poarta de intrare cutanata, prin bubitele varicelei, dar si de pneumonie interstitiala. S-a decis intr-un final internarea micutei unde i s-a administrat un tratament pana pe 15 mai, cand parintii au decis sa o transfere pe propria raspundere, pe semnatura, la spitalul de copii din Iasi.

“Pacienta a fost luata din spital pe propria semnatura a apartinatorilor, avand in vedere ca starea in care se afla, din punctul de vedere al medicilor, nu necesita transferul la Iasi. Insa, la nivelul unitatii medicale s-a declansat o ancheta interna, prin care s-a solicitat medicilor care au evaluat-o si tratat-o pe fetita sa dea explicatii. Pe baza cercetarilor, se va stabili daca s-au respectat protocoalele si procedurile prevazute prin ordine de ministru”, a declarat responsabilul mass-media al Spitalului de Urgenta Barlad.

Potrivit medicilor de la Spitalul de copii “Sfanta Maria” Iasi, micuta, pe langa sespsis si pneumonie, are si miocardita iar in prima zi a saptamanii, starea copilei desi se ameliorase, prognosticul medicilor este in continuare rezervat.

Conducerea Spitalului din Barlad a demarat o ancheta interna dupa ce medicii au refuzat de doua ori internarea fetitei desi aceasta se afla in stare grava.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img