marți, 19 martie, 2024

O jurnalista a fost ucisa cu focuri de arma in statul Veracruz din estul Mexicului

Distribuie:

Publicat:

O jurnalistă a fost ucisă cu focuri de armă, luni, în statul Veracruz din estul Mexicului, au anunţat autorităţile locale. Acestea au precizat mai întâi că Maria Elena Ferral a fost grav rănită într-o tentativă de asasinat şi spitalizată, potrivit AFP, potrivit news.ro.

"În ciuda tuturor eforturilor echipei medicale de a-i salva viaţa, am aflat cu regret că jurnalista Maria Elena Ferral a murit", a scris pe Twitter guvernatorul statului, Cuitlahuac Garcia.

Anunţul privind atacul a fost făcut de forţele de securitate locale.

"Condamnăm acest atac laş contra jurnalistei Maria Elena Ferral, corespondentă a Diario de Xalapa din Papantla", a declarat un responsabil într-un comunicat.

Jurnalista, reporter pentru acest cotidian, se pregătea să urce în maşina sa din centrul Papantla când doi indivizi pe motocicletă au deschis focul apoi au fugit, conform unei surse din Poliţie, citat de AFP.

Conform Diario de Xalapa, agresorii "au tras asupra ei de opt ori şi trei gloanţe au nimerit-o în torace".

Maria Elena Ferral criticase de mai multe ori ameninţările cu moartea şi atacurile din partea personalităţilor politice locale din regiune.

Mexicul este una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru practicarea jurnalismului. Mai mult de 100 de jurnalişti au fost asasinaţi în ţară din 2000 până în prezent.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img