vineri, 29 martie, 2024

O MANASTIRE VASLUIANA IN TOPUL “NAT GEO” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Mandrie  mare pentru enoriasi dar si pentru cei care iubesc frumosul. O poza trimisa de catre un slujitor al Domnului de la Manastirea Bujoreni din judetul Vaslui a fost inclusa in topul celor mai bune fotografii realizate in saptamana trecuta, la rubrica “ Your Shot”.  Momentul  imortalizat te duce cu gandul la celebru serial “ dinastia tronurilor” si este realizata intr-un mirific peisaj de iarna. postarea a reusit sa adune 236 de voturi, majoritatea aprecierilor fiind date de catre straini. De putin timp cei de la prestigiosul site au anuntat ca fotografia “Winter in Bujoreni monastery” este trecuta la premiul “ poza anului 2017”, competitia incheindu-se la sfarsitul lunii noiembrie. Cei care doresc sa voteze aceasta minunata fotografie trebuie sa acceseze linkul http://m.yourshot.nationalgeographic.com/photos/11157 si  sa dea “ vote” acesteia.                                                                                        

Insusi editorul publicatiei a scris “ frumoasa imagine aeriana, Alexoaiei. Iubesc separatia creata dintre lemn si manastire. Este un frumos contrast intre copacii acoperiti si zapada si locul in care se afla manastirea. Ai facut o treaba excelenta prinzand acest unghi” , Matt Adams, producer, “nat geo your shot”.     Asadar, orice vot conteaza pentru ca aceasta creatie sa primeasca aprecierea suprema: premiul cel mare.          
              
Manastirea Bujoreni (numita in trecut si Schitu Magaru) este o manastire ortodoxa din Romania situata in comuna Zorleni, judetul Vaslui. Folosind drumul judetean Barlad-Zorleni-Murgeni-Falciu, la iesirea din satul Popeni, la punctul numit Caprioara, un indicator arata spre stanga in padure pe un drum forestier pietruit si bine intretinut, de 5 km lungime, care duce direct in incinta manastirii, acolo fiind si capat de drum. Prima atestare  documentara dateaza din 27 martie 1602, dar firul legendelor si istoriilor cu privire la traditia monahala a locului coboara spre epoca de glorie a celor doi mari domni ai Moldovei, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare.

Pe aceeași temă

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

spot_img