vineri, 29 martie, 2024

O metoda eficienta de absorbtie a vitaminelor

Distribuie:

Publicat:

Aproximativ 15% dintre tipruile de guma de mestecat promit ca furnizeaza utilizatorilor suplimente ce imbunatatesc sanatatea. Asadar cercetatorii au incercat sa analizeze daca astfel de produse sunt eficiente.

Studiul analizeaza in premiera absorbtia vitaminelor prin intermediul gumei de mestecat, conform specialistului in nutritie Joshua Lambert din cadrul Colegiului de stiinte Agricole din Universitatea de Stat din Pennsylvania. Conform Futurity, rezultatele sugereaza ca guma de mestecat ar putea reprezenta o strategie de reducere a deficientei de vitamine, o problema existenta la nivel global, potrivit descopera.ro. 
 
„Am fost surpins ca, pana acum, niciun cercetator nu a studiat produsele de mestecat ce contin suplimente”, a declarat Lambert. Pentru a descoperi daca aceste produse au efect, specialistii au analizat 15 persoane ce au mestecat doua tipuri de suplimente  si au masurat nivelul a opt vitamine eliberate de vitamine in saliva. in cadrul unui experiment separat cu aceleasi persoane, cercetatorii au masurat nivelul de vitamine din plasma. 
 
Cercetatorii au utilizat un alt tip de guma ce nu continea suplimente in cadrul studiului. Lambert si colegii sai au descoperit ca guma de mestecat a eliberat retinol, tiamina, riboflavin, niacinamida, piridoxina, acid folic, cianocobalamin, acid ascorbic si alfa tocoferol in saliva participantilor. 
 
in cazul analizei plasmei, specialistii au descoperit o concetratie mai mare de retinol (75-96 procente), piridoxina (906-1.077 procente) si acid ascorbic (64-141 procente). Cele mai usor de absorbit vitamine sunt B6 si C. De asemenea, cercetatorii au observat un nivel crescut de vitamine solubile in grasimi precum vitamina A derivata din retinol si vitamina E derivata din alfa tocoferol. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img