marți, 19 martie, 2024

O noua metoda de scanare a creierului poate ajuta la diagnosticarea conditiilor neurologice care pana acum au fost ascunse

Distribuie:

Publicat:

Nu exista teste de laborator care sa testeze migrenele, depresia, bipolaritatea şi multe alte maladii ale creierului. De obicei, doctorii pun un astfel de diagnostic in urma observarii comportamentului sau a unor simptome ale pacientilor. Acum, un studiu arata ca pot fi obtinute informatii empirice pentru a detecta neregularitati care sa indice aparitia acestor probleme mentionate mai sus.

Cercetatorii de la Washington State University au folosit un tip special de RMN care poate detecta diferente dintre functionarea normala şi cea defectuoasa, scrie descopera.ro, care citeaza Medical Xpress.

„Este un pas inainte spre realizarea unei metode clinice de RMN de conectivitate functionala”, a precizat Steven Petersen, autorul principal al studiului.

Cercetatorii au analizat datele de la noua pacienti, colectand 10 şedinte de cate o ora fiecare şi pentru fiecare persoana. in timpul scanarilor, fiecare persoana a realizat sarcini asociate cu vederea, memoria, cititul, aptitudinile motorii sau asociate repausului.

Consistenta este un element care face aceasta metoda sa fie una promitatoare pentru diagnosticarea varietatilor de conditii asociate functionarii (optime) cerebrale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img