marți, 19 martie, 2024

O noua proba ar putea fi introdusa la BAC

Distribuie:

Publicat:

Noi modificari au loc in invatamantul romanesc. Elevii de liceu de la toate filierele vor putea opta la Bacalureat sa dea examen laEconomie. Mai mult, in scoli si gradinite se va introduce o noua materie: “Educatie prin sanatate”.

Liceeni vor putea sa isi aleaga Economia, ca proba la Bacalaureat, asta daca propunerea eurodeputatului PMP Siegfried Muresan va fi si pe placul ministrului educatiei Mircea Dumitru.

Europarlamentarul propune introducerea disciplinei Economie ca alternativa la probele scrise la alegere la profilul real din cadrul filierei teoretice, precum si la profilurile tehnic, respectiv resurse naturale si protectia mediului din cadrul filierei tehnologice. Potrivit eurodeputatului, la baza acestei solicitari stau numeroasele studii care plaseaza Romania pe ultimul loc intre statele membre ale Uniunii Europene si sub media globala in privinta educatiei financiare

Si cei mici, incepand cu cei de la gradinita vor avea pe langa orele de colorat, desenat sau joaca si de “studiat”. La recomandarea Ministerului Sanatatii, in cadrul orelor de “Educatie prin sanatate”, copiii vor invata despre alimentatia sanatoasa, igiena si lupta impotriva alcoolului si fumatului.

“Avand in vedere ca este important ca cei mici sa realizeze cat de nocive pot fi produsele pe care le consuma, Ministerul Sanatatii propune introducerea disciplinei „Educatie prin sanatate” in scoli si in gradinite”, spun cei de la sanatate.

Cursurile ar putea fi tinute de medici si asistentele cabinetelor medicale din scoli, dupa ce au facut si un curs de pedagogie de scurta durata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img