marți, 19 martie, 2024

O noua stea in rugbyul national . Barladeanul Vladut Zaharia, omul zilei – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Pepiniera de valori ,asa este cunoscut orasul Barlad in lumea jocului cu balonul oval. “ Orasul rugby-ului” nu se dezice de aceasta titulatura, dovada venind din performantele jucatorului Vladut Zaharia.

Catalin Fercu si Vladut Zaharia, cei doi jucatori de la Timisoara Saracens, au inscris ,la sfarsitul saptamanii trecute, cate un eseu pentru nationala pregatita de francezul Thomas Lievremont, pentru prima data pe banca tehnica a Romaniei intr-un meci oficial. De altfel, Zaharia a si debutat pentru nationala de seniori a Romaniei.

Romania si Portugalia s-au confruntat in urma deciziei World Rugby de a descalifica nationala noastra de la Cupa Mondiala 2019 din Japonia si de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucator neeligibil in partidele de calificare. „Stejarii” au ajuns astfel pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018 si obligati sa joace barajul cu Portugalia, care castigase Rugby Europe Trophy 2018, al treilea esalon valoric.

Dupa primul meci in tricoul echipei nationale de rugby in 15,barladeanul Vladut Zaharia, nu a uitat de unde a plecat, trimite un mesaj tuturor copiilor care imbraca tricoul clubului barladean.
“ In primul rand vreau sa va felicit pe fiecare in parte ca ati ales sa imbratisati tainele rugby-ului si va doresc o cariera cat mai indelungata si plina de satisfactii!!

 La fel ca si voi ,am pornit din acest centru plin de oameni cu bune intentii si cu suflete dragi mie , care m-au indrumat sa fiu om , sa am o educatie buna si sa imi dezvolt o cariera in acest sport nobil.
 De asemenea , imi doresc sa le dati ascultare profesorilor si antrenorilor vostri, chiar daca nu intotdeauna va fac pe plac, ei stiu cel mai bine cum sa va cladeasca ,ca si oameni. Cereti-le sfaturi, nu ezitati sa puneti intrebari, o sa vedeti ca va vor raspunde si va vor ajuta cu tot ce este posibil, aveti incredere in ei.

 In incheiere va urez sa fiti sanatosi si sa aveti incredere in Dumnezeu ca va va indruma pe calea cea buna!” le-a transmis sportivul prin intermediul paginii de socializare a CSS Rugby.
Vladut Zaharia este mandria rugby-ului barladean, alaturi de alte cateva nume care deja s-au consacrat: Bucur Alexandru ce joaca deja cu echipa din Baia Mare si Tigla Alexandru selectat in CSM Bucuresti.

Rugbystul s-a nascut in localitatea Banca, situata la aproximativ 12 kilometri de Barlad si a avut primul contact cu rugby-ul in clasa a VIII-a. Profesorul de sport din satul natal, Andrei Barbu, i-a simtit potentialul si l-a adus la Barlad la o competitie de rugby. L-a prezentat antrenorilor de la CSS si a inceput antrenamentele.

A continuat antrenamentele si in primul an de liceu cu antrenorii Ioan Harnagea, Ciprian Popa si Dan Tufaru. Fiind elev al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, a renuntat la sport dupa primul trimestru pentru ca nu-i ajungea timpul pentru ore, antrenament si naveta. In clasa a X-a s-a transferat la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Barlad, unde sunt si clase vocationale, si a inceput antrenamentele in forta. De acolo a inceput drumul lui Vladut Zaharia.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img