joi, 18 aprilie, 2024

O OPORTUNITATE DE MILIOANE PENTRU TINERI

Distribuie:

Publicat:

Au mai ramas cinci zile in care liceenii din Romania se pot inscrie in concursul Lider European, lansat de Reprezentanta Comisiei Europene. In cadrul acestuia, elevii de liceu din clasele IX-XI invata salucreze in echipa si sa elaboreze proiecte pentrucomunitatile locale. Cele mai bune opt proiecte inscrise pe platforma online Europa, casa noastra vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri isi vor prezentaproiectele in fata juriului, la Bucuresti. Concursul face parte din campania educationala pe teme europene “Europa, casa noastra”, o initiativa sustinuta de Ministerul Educatiei Nationale.
 
Pentru a participa la competitia Lider European, elevii din clasele IX-XI trebuie sa alcatuiasca echipe formate dinpatru membri si un profesor coordonator. Inscrierea va fi realizata de catre profesor, pana la 20 octombrie 2017, ora 23:59, pe platforma www.europacasanoastra.ro/lider. Ulterior, fiecare echipa inscrisa trebuie sa pregateasca si sa incarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai tarziu de 6 noiembrie 2017, ora 23:59.
 
Pana in prezent, in competitie s-au inscris peste 200 de elevi din toata tara.
 
Concursul se concentreaza pe dezvoltarea de proiecte in oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/economic si de mediu (de exemplu: asistenta pentru varstnici, reciclarea materialelor, sanatate, asistenta sociala, educatie, evenimente de integrare culturala etc.).
 
Competitia isi propune sa dezvolte abilitatile de leadership si de vorbire in public ale elevilor, spiritul de echipa si capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra impreuna in beneficiul comunitatii lor. Obiectivul concursului este de a promova valorile Uniunii Europene in randul tinerilor, in contextul activitatilor legate de tematicaeuropeana.
 
De asemenea, in luna octombrie, echipa “Europa, casa noastra” a organizat zece vizite in licee din zece judete aletarii: Alba, Arad, Bihor, Caras-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramures, Satu Mare, Salaj, si Timis, . In cadrul vizitelor, au avut loc activitati educationale si interactive pe diverse temelegate de leadership si dezvoltare personala.
 
Pentru mai multe informatii, consultati site-ulwww.europacasanoastra.ro si pagina de Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img