sâmbătă, 20 aprilie, 2024

O PARTE DINTRE BARLADENI POT FI SCUTIȚI DE PLATA FACTURII LA APA!

Distribuie:

Publicat:

Persoanele cu venituri mici sunt sustinute de statul roman, iar in acest context acestia vor primi un nou ajutor lunar, chiar din data de 3 august 2018. Este vorba despre o suma lunara pentru ca acestia sa poata plati serviciul de alimentare cu apa si canalizare.

Aceste informatii au fost publicate recent in Monitorul Oficial, iar respectivul act normativ modifica Legea nr. 215/2018 privind modificarea si completarea Legii serviciului de alimentare cu apa si de canalizare 241/2006.

 

De vineri intra in vigoare aceste modificari, asa ca persoanele care au venituri mici vor primi ajutoare pentru plata serviciului de apa si canalizare. Banii respectivi vor veni de la bugetul local si se vor acorda in limita a 75 litri de apa/persoana/zi, apa uzata evacuata la reteaua de canalizare, informeaza Avocatnet.ro.

Practic, acestia vor primi un ajutor lunar care va acoperi cel putin jumatate din ceea ce consuma intr-o luna, in materie de apa.

Toate ajutoarele sociale (venitul minim garantat, indemnizatia de somaj, ajutorul pentru incalzire, alocatia de stat pentru copii, etc.) sunt calculate in functie de Indicatorul Social de Referinta. Astazi, valoarea ISR este de 500 de lei si nu s-a modificat din anul 2008, atunci cand a fost ultima data stabilita prin OUG 126/2008, act normativ care completa Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Va readucem aminte ca, potritivt Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, ISR "reprezinta unitatea exprimata in lei la nivelul careia se raporteaza prestatiile banesti suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj, acordate atat in vederea asigurarii protectiei persoanelor in cadrul sistemului asigurarilor pentru somaj, cat si in vederea stimularii anumitor categorii de persoane pentru a se incadra in munca, precum si a angajatorilor pentru a incadra in munca persoane in cautarea unui loc de munca".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img