sâmbătă, 20 aprilie, 2024

O planta binecuvantata ce elimina parazitii intestinali, trateaza afectiunile stomacului si picioarele obosite

Distribuie:

Publicat:

Lemnul Maicii Domnului – In traditia populara, plantele sunt considerate fiinte vii, iar proprietatile lor miraculoase au fost puse pe seama divinitatii. Unele dintre ele au nume de sfinti, iar altele, cu efect tamaduitor, poarta numele Maicii Domnului, ocrotitoarea si binefacatoarea noastra.

Cunoscuta si folosita de secole, Lemnul Maicii Domnului este un leac de traditie pentru afectiunile stomacului, dar si in multe alte dezechilibre. Frunzele plantei sunt folosite in multe parti ale lumii ca aromatizant pentru preparate culinare din peste sau paste.

Uleiul de Lemnul Maicii Domnului este indicat in tratamentul herniei hiatale, al arsurilor gastrice, al gastritei, balonarii, precum si al durerilor de stomac. Tot pentru tratarea afectiunilor digestive se foloseste un ceai, preparat din sapte flori de planta, la o cana cu apa. Se lasa la infuzat 10-15 minute, se strecoara si se beau doua cani pe zi. Sermintele plantei, macinate si administrate de doua ori pe zi, cate un gram, ajuta la eliminarea parazitilor intestinali. O infuzie, preparata si consumata in modul de mai sus, este de mare ajutor in amenoree – lipsa menstruatiei, combate transpiratia excesiva si spasmele musculare. Lemnul Maicii Domnului – Extern, planta poate fi utilizata pentru relaxarea si dezumflarea picioarelor obosite. In doi litri de apa calda, intr-un lighean, se pun ramuri de Lemnul Maicii Domnului pana la inaltimea de 20-25 de centimetri, apoi se zdibesc cu ajutorul unei linguri, iar in acest amestec se scufunda picioarele pentru 20 minute, apoi se scot si se lasa sa se usuce, nu se sterg. Decoctul, preparat din 60 de grame de planta, la un litru de apa (se fierbe timp de cinci minute la foc mic), este un excelent tonic pentru par.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img