sâmbătă, 20 aprilie, 2024

O postare pe Facebook a unei studente arunca în aer UMF-ul! Totul s-a întamplat ieri la amiaza, chiar pe holurile universitatii! Hartuita si abuzata de profesor? FOTO

Distribuie:

Publicat:

Înca un scandal monstru a izbucnit la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi, dupa ce o tanara a facut o postare mai mult decat explicita pe Facebook • Mai exact, studenta a postat pe Facebook un mesaj în care a cerut ajutorul prietenilor pentru a fi identificat un barbat care a hartuit-o si agresat-o, chiar pe holurile universitatii •Individul ar fi urmarit-o si insultat-o, fara sa fie cunoscut motivul pâna la închiderea editiei • Dupa ce a postat si poza celui care ar fi agresat-o, toata lumea a ramas cu gura cascata : este chiar profesorul de la disciplina Fiziologie, sotul decanei de la Medicina • Aseara, sotia lui Dragomir Nicolae Serban a sustinut ca nu poate spune ce s-a întâmplat acolo pentru ca nu a avut ocazia sa asculte parerile ambelor parti implicate

Un mesaj postat ieri la amiaza pe Facebook a trezit noi trepidatii în interiorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi. O tânara a cerut ajutorul prietenilor de pe Facebook pentru a identifica un individ care a urmarit-o, hartuit-o si insultat-o chiar pe holurile institutiei de învatamânt.

Pentru a fi cât se poate de convingatoare, fata nu a dat doar semnalmentele barbatului, ci a reusit sa-l si pozeze. Alaturat mesajului scris, a postat si fotografia barbatului care ar fi agresat-o. Scopul clar al mesajului era acela de a-l identifica pe individ, pentru a putea sa-i faca plângere la universitate si la Politie.

Dupa aproximativ o ora de la publicarea postarii, lucrurile au luat o întorsatura neasteptata pentru toata lumea: barbatul din fotografie era nimeni altul decât profesorul de Fiziologie din cadrul Universitatii, Dragomir Nicolae Serban.

Acesta este sotul decanei Facultatii de Medicina si în trecut, a mai fost implicat în conflicte cu studentii, însa niciodata nu au iesit în public asemenea fapte. În cadrul colectivului, are o imagine foarte buna si este posibil ca, la mijloc, sa fie doar o razbunare a studentilor picati la examene, dupa cum a lasat sa se înteleaga prof. Lacramioara Serban, sotia acestuia, în discutia cu reporterii BZI.

Cert este ca, în jurul orei 14:30, cu putin timp înainte ca Lacramioara Serban sa intre în sedinta Consiliului de Administratie al Universitatii, postarea a fost stearsa. Decanul neaga faptul ca ar fi cerut administratorilor grupului de studenti pe care a fost postat mesajul si fotografia sa stearga postarea. În cursul zilei de ieri, reporterii BZI au încercat sa contacteze toate partile implicate. Nici macar tânara care a postat mesajul nu a vrut sa mai spuna nimic, fiind vizibil speriata de cele întâmplate.

În jurul orei 12:00, postarea facuta de Madalina P. pe Facebook, s-a propagat cu viteza luminii prin mai toate birourile de la UMF Iasi. "Azi, 6 februarie 2018, in cladirea Facultatii de Medicina Iasi, parter, zona liftului vechi, am fost urmarita, atacata si insultata de aceasta persoana. Semnalmente: 1,70 metri, par deschis la culoare, ochelari. Poarta un ceas mare de mana. Am inteles ca lucreaza in UMF. Va rog, daca stiti cum se numeste, anuntati-ma ca sa il pot reclama. Multumesc", a postat pe Facebook, Madalina P. Odata cu postarea, a fost publicata si o fotografie cu persoana care ar fi agresat-o.

Cine este "agresorul"?

La scurt timp dupa ce tanara a postat pe Facebook prin ce a trecut, au inceput sa curga comentariile. Asa s-a ajuns ca intr-un final, agresorul sa fie descoperit. Probabil, un actual sau un fost student a precizat ca individul din fotografie nu este altcineva decat prof. univ.dr Dragomir Nicolae Serban, sotul Lacramioarei Serban, decan la UMF.

Ieri, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat in repetate randuri sa ia legatura cu Madalina P., cea care a postat intamplarea in mediul online. Totodata au discutat cu sotia profesorului acuzat, cu decanul Lacramioarei Serban. Aceasta a precizat ca nu stie nimic despre incident.

"Eu nu pot sa va spun decat ca nu stiu nimic despre asta. Trebuie sa vorbesc si cu sotul meu despre asta. Chiar nu stiu nimic. Am intrat acum in secretariat, secretara nu are nimic inregistrat, poate nici nu e studenta la Medicina. Deci nu stiu unde este studenta, dar atat eu, cat si sotul meu suntem cadre didactice extrem de severe, fiind in perioada de sesiune, dati-mi voie sa ma gandesc la orice", a declarat Lacramioarei Serban, decan la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T.Popa" Iasi.
Scandal nou in UMF

Cert este ca imaginea UMF Iasi este, din nou, patata cu un scandal de proportii. În ultimii ani, mai multe cadre didactice de la UMF au fost implicate in scandaluri imense fie ca discutam despre mita, sau sex. Purtatorul de cuvant al Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi a declarat ca nu a auzit nimic despre acest scandal care il are ca protagonist pe profesorul Serban.

"Nu am auzit nimic despre asta. Îmi este greu sa cred ca domnul profesor ar face asa ceva. O sa vedem despre ce este vorba", a declarat Ivona Burduja, purtator de cuvant al UMF Iasi. De asemenea, pâna la închiderea editiei, reprezentantii Politiei nu au confirmat existanta unei plângeri penale pe aceasta tema. Astazi, se asteapta o ancheta interna în cadrul UMF Iasi pentru a analiza imaginile de pe camerele de supraveghere din zona respectiva pentru a vedea cu exactitate ceea ce s-a întâmplat. Aseara, dupa ce ar fi vorbit cu sotul sau, Lacramioara Serban a revenit cu urmatorul mesaj: "Nu pot lamuri situatia decat daca discut cu ambele parti implicate. O opinie numai a unei parti este irelevanta in acest caz", a precizat Lacramioarei Serban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img