joi, 28 martie, 2024

O prezentatoare risca inchisoarea, dupa ce a spus ca rochia purtata de Miss Thailanda este urata

Distribuie:

Publicat:

O prezentatoare thailandeză populară pe Youtube va fi pusă sub acuzare, după ce a criticat ținuta purtată de concurenta Thailandei la Miss Univers 2018. Rochia purtată de tânără fusese creată de fiica regelui, scrie The Guardian citat de digi24.ro.

Prezentatoarea Wanchaleom Jamneanphol este acuzată că a lezat imaginea monarhiei thailandeze, după ce a spus că rochia din mătase bleu creată de prințesa Sirivannavari Nariratana pentru Sophida Kanchanarin, Miss Thailanda, este „urâtă”.

Plângerea împotriva prezentatoarei a fost depusă de un milionar thailandez, care aspiră să devină politician. „Nu pot accepta ca o persoană cunoscută în mediul online să își exprime păreri negative care să afecteze reputația țării. A dat dovadă de un comportament iresponsabil”, le-a spus milionarul jurnaliștilor.

Thailanda are unele dintre cele mai stricte legi din lume contra celor care lezează imaginea monarhiei, prin „insulte, defăimări sau amenințări aduse regelui, reginei sau moștenitorilor acestora”, iar pedepsele presupun ani grei de închisoare.

Criticii spun că legea dată în 1908 a devenit tot mai strictă din 2014, când armata a preluat puterea printr-o lovitură de stat și că este folosită pentru a suprima libertatea de exprimare.

Prezentatoarea pusă sub acuzare a șters postarea de pe Facebook în care critica rochia și și-a cerut scuze, spunând că intenția sa nu a fost aceea de a insulta sau de a fi lipsită de respect față de „înalta instituție” a monarhiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img