marți, 19 martie, 2024

O serie de 15 atacuri sinucigase ale SI au fost dejucate in Irak

Distribuie:

Publicat:

O serie de 15 atacuri sinucigase cu masina capcana puse la cale de gruparea Statul Islamic (SI) au fost dejucate la est de orasul irakian Ramadi, au facut cunoscut oficiali irakieni, scrie AFP.

Resedinta provinciei Al Anbar, situata la 100 de kilometri vest de Bagdad si cucerita in mai de trupele SI, este scena a luptelor dintre fortele guvernamentale sprijinite de lovituri ale coalitiei internationale care incearca sa recucereasca orasul si jihadistii care il apara.

“Avioane ale coalitiei internationale si trupe irakiene la sol (…) au respins un violent atac” al SI, a declarat Ahmed Al-Dulaimi, un capitan de politie potrivit caruia au fost distruse 15 masini capcana conduse de kamikaze din centrul Ramadi spre zona din estul orasului.

Ofiterul a adaugat ca doi membri ai fortelor de ordine si-au pierdut viata in aceste operatiuni.

Seful serviciilor de securitate din sectorul Khaldiya, unde au avut loc atacurile SI, a informat ca sase politisti locali au fost raniti. Ibrahim Al-Fahdawi a precizat ca mai multe masini capcana au fost distruse cu ajutorul rachetelor antitanc Kornet, de fabricatie ruseasca.

Saptamana trecuta, fortele irakiene au cucerit din mainile SI un cartier important din sud-vestul orasului Ramadi.

In mai, SI si-a bazat ofensiva victorioasa asupra Ramadi pe utilizarea unor vehicule dintre care unele contineau pana la 10 tone de explozivi si conduse de kamikaze.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img