vineri, 19 aprilie, 2024

O tara interzice vanzarea si producerea de alcool

Distribuie:

Publicat:

Parlamentul irakian a votat sambata o lege care interzice vanzarea, importul si producerea de alcool, o decizie neasteptata ce risca sa provoace nemultumirea unor minoritati din tara, dar care ofera satisfactie influentelor partide religioase, transmite AFP.

In Irak, tara majoritar musulmana, se afla mai multe firme care produc alcool ca Farida pentru bere si Asriya pentru arak, un alcool aromatizat. Consumul de alcool este destul de raspandit in capitala Bagdad cu numeroase magazine de vanzare a bauturilor. Potrivit unui deputat al parlamentului, interdictia adoptata sambata a fost introdusa in ultimul moment si pe neasteptate intr-un proiect de lege privind municipalitatile.

“Astazi (sambata), a fost adoptata o lege, iar articolul 14 interzice importul, producerea si vanzarea oricarui tip de alcool. Orice incalcare a legii va fi pedepsita cu o amenda intre 10 milioane si 25 de milioane de dinari (de la 7.300 la 18.000 de euro)”, a declarat deputatul crestin Yonnada Kanam.

Partizanii interdictiei au afirmat ca aceasta este justificata de Constitutie care, in opinia lor, interzice orice lege in contradictie cu perceptele islamului. Pentru unii opozanti insa noul text incalca legea fundamentala care garanteaza traditiile tuturor minoritatilor din tara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img