sâmbătă, 20 aprilie, 2024

O zona de vis din Iasi a fost distrusa complet de buldozere! Constructii ilegale, ridicate de rechinii imobiliari! Vecinii sunt disperati – FOTO

Distribuie:

Publicat:

O oaza de verdeata a Iasului, cu un luciu de apa intins pe o suprafata impresionanta, a ajuns in vizorul rechinilor imobiliari • Oamenii se plang ca intreaga oaza naturala este distrusa de buldozere, iar in loc sunt ridicate anexe si constructii fara a se respecta formele legale • In urma reclamatiilor, inspectorii Garzii de Mediu au aplicat o sanctiune usturatoare pentru ridicarea unor anexe ilegale, amenda care a fost contestata insa, in instanta, de dezvoltatorul imobiliar • Autoritatile sustin ca se vor realiza masuratori pentru a vedea exact statutul luciului de apa intins pe o suprafata de 9.000 mp

O zona de vis din Iasi a fost distrusa complet de buldozere dupa ce dezvoltatorii imobiliari au pus ochii pe terenurile unde intentioneaza sa ridice mai multe cladiri in conditii scandaloase. Se intampla in zona luciului de apa din Hlincea, acolo unde au fost amenajate mai multe anexe si constructii pe malul apei, iar o portiune din teren a fost acoperita complet cu mai multe straturi de pamant.

Lucrarile sunt realizate la comanda lui Marian Maruntelu, un dezvoltator imobiliar local care a pus mana pe o portiune din iazul respectiv, iar la scurt timp a inceput sa faca modificari si constructii care au atras numeroase reclamatii din partea vecinilor.

Astfel, in urma reclamatiilor, inspectorii Garzii Nationale de Mediu au realizat o serie de controale si au descoperit faptul ca anexele respective au fost ridicate in conditii ilegale, motiv pentru care a fost aplicata o sanctiune usturatoare de 40.000 lei.

Plangerea contraventionala a fost facuta in luna aprilie a acestui an, iar Marian Maruntelu, investitorul care se ocupa de zona respectiva, a contestat la Judecatoria Iasi, o luna mai tarziu, amenda de 40.000 lei. Desi a fost aplicata o sanctiune usturatoare pentru neregulile gasite pe luciul de apa, Marian Maruntelu sustine ca totul a plecat de la un conflict cu un vecin. "Da, si? S-a facut contestatie, suntem in judecata. Acest individ care m-a reclamat a tras cu pusca spre niste rate salbatice care sunt pe luciul de apa si care nu se mai gasesc nicaieri in alta parte, sunt foarte rare. Am un conflict cu cel care m-a reclamat, pentru ca a tras cu pusca inspre mine, cu intentia de a impusca ratele", a spus Marian Maruntelu.

Continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img