luni, 18 martie, 2024

Oamenii de stiinta au dezmembrat aproape 20.000 de gene ale cancerului, intr-o premiera cu implicatii majore

Distribuie:

Publicat:

O echipa de cercetatori din Marea Britanie a anuntat ca a separat celule canceroase, pentru a depista punctele slabe ale acestora, fiind o premiera stiintifica.

Oamenii de stiinta de la Wellcome Sanger Institute sunt de parere ca au descoperit sute de puncte vulnerabile ale celulelor maligne, care, in viitor, ar putea fi tintite cu noi medicamente, potrivit Rador. Tratamentele din prezent, precum chimioterapia, omoara tumorile, insa afecteaza, totodata, si restul organismului. Cancerul reprezinta o versiune alterata a propriilor noastre celule, iar mutatiile genetice determina cresterea necontrolata a acestora si raspandirea in intregul organism. 
 
Cercetatorii britanici au dezactivat fiecare instructiune genetica din interiorul unor celule canceroase, pentru a stabili care dintre acestea sunt cruciale pentru supravietuire. In total au fost dezmembrate aproape 20.000 de gene, una cate una, din 30 de tipuri diferite de cancer. Rezultatul cercetarii a fost o lista scurta de 600 de noi vulnerabilitati ale cancerului, pentru care in viitor s-ar putea dezvolta noi medicamente personalizate. S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img