joi, 25 aprilie, 2024

„Oamenii si lumea intreaga vor ajunge sa fie de nerecunoscut”! Un document vechi de 600 de ani descrie vremurile noastre cu exactitate

Distribuie:

Publicat:

Sfantul Nil Athonitul a trait in binecuvantatul pamant al Maicii Domnului, pe Muntele Sfant al Athonului si este praznuit de Biserica Ortodoxa in ziua de 7 mai a fiecarui an.

Iata profetia Sfantului Nil Athonitul despre sfarsitul lumii:

„Incepand cu anul 1900, pana la mijlocul veacului douazeci, oamenii si lumea intreaga vor ajunge sa fie de nerecunoscut. Cand se va apropia timpul venirii lui Antihrist, mintile oamenilor se vor intuneca, din pricina patimilor trupesti. Rautatea si inselaciunea vor creste tot mai mult.

Lumea se va schimba si oamenii se vor schimba. Barbatii nu se vor mai deosebi de femei, din pricina nerusinarii imbracamintii si a felului cum isi vor purta parul. Oamenii se vor salbatici, ajungand ca fiarele, din pricina ispitelor si inselaciunilor Antihristului.

Parintii si batranii nu vor mai fi cinstiti. Iubirea dintre oameni se va stinge. Pastorii crestini, adica episcopii si preotii se vor umple de slava desarta (afara doar de cativa dintre ei), nemaiputand deosebi cele de-a dreapta de cele de-a stanga. Toate obiceiurile cele vechi ale crestinilor si ale Bisericii vor fi schimbate. Curatia nu se va mai gasi intre oameni, iar desfranarea va domni peste tot.

Minciuna si lacomia se vor lati peste tot. Vai celor ce vor aduna bogatii peste bogatii! Desfranarea, adulterul, sodomia, hotia si uciderile vor domni in acele timpuri. Din pricina inmultirii faradelegii, oamenii vor fi lipsiti de orice mustrare de constiinta si de harul Duhului Sfant, pe care l-au primit la Botez.

Bisericile vor fi lipsite de pastori evlaviosi. Si vai crestinilor care vor ramane in lume, in acele timpuri! Si vai celor ce vor fi lipsiti de credinta, caci nu vor mai vedea lumina cunostintei la nimeni! Crestinii adevarati vor fugi atunci in locuri sfintite, unde se vor adaposti, ca sa-si gaseasca linistea si sa se ingrijeasca de suflet. Caci in lume vor avea doar greutati si piedici.

Toate aceste lucruri se vor intampla, pentru ca atunci Antihristul va domni peste toata lumea. Acela va lucra semne si minuni si va inzestra cu intelepciune pe nenorocitii oameni, asa incat vor nascoci cai de a vorbi unul cu altul, dintr-o parte a pamantului intr-alta. Vor zbura ca pasarile prin aer si vor strabate adancul marii, asemenea pestilor.

Oamenii ce vor trai avand de toate, vor fi niste nenorociti, caci nu vor cunoaste ca toate acestea sunt inselaciuni ale Antihristului. Iar Antihristul ii va face sa creada, prin nascocirile sale, ca Dumnezeu cel in Treime nu exista.

Atunci preabunul Dumnezeu, vazand ticalosirea lumii, va scurta acele zile pentru cei alesi, caci Antihristul va incerca sa duca in ratacire si pe cei alesi. Apoi se va arata deodata sabia cea cu doua taisuri, si va taia pe inselator si pe cei care i-au urmat lui.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img