vineri, 29 martie, 2024

Obiceiuri aparent banale care te predispun la diabet

Distribuie:

Publicat:

Multe dintre obiceiurile care-ti fac placere sau care-ti usureaza existenta iti fac mai mult rau si te pot aduce in situatia de a suferi de diabet.

Incalzesti la microunde, in recipiente din plastic

Fa-ti ceva timp sa incalzesti pe aragaz mancarea sau in cuptorul obisnuit. Daca nu dispui de asa ceva, la locul de munca de pilda, nu folosi vase din plastic pe post de castron ori de farfurie. In ele se gasesc substante care, ingerate frecvent, pot declansa diabet si pot provoca hipertensiune. Cel putin asa arata un studiu realizat de o echipa de cercetatori americani din cadrul Scolii de Medicina NYU care a descoperit ca doi din compusii plasticului, mai precis ftalati, sunt periculosi.

Te culci tarziu sau pierzi noptile

Noaptea te simti cel mai bine si abia astepti sa petreci ore in sir citind, ascultand muzica sau stand pe internet? Ce nu stiai este ca asa risti sa faci diabet. Chiar daca dormi 7-8 ore, faptul ca nu te odihnesti inainte de miezul noptii te costa. Ajungi sa petreci prea mult timp in fata unor ecrane si te expui luminii albastre emise de ele, ceea ce diminueaza productia de insulina, iti creste nivelul de glucoza din sange si-ti da metabolismul peste cap.

Ai carenta de vitamina D

Lumina naturala detine un rol important in activitatea pancreasului si in stimularea producerii de insulina. Vitamina D, produsa de corp in mod natural ca urmare a expunerii la soare, la lumina, previne aparitia de diabet de tip 2, dar si de afectiuni cardiovasculare, obezitate, scleroza multipla. De aceea, lucrul la birou, fara pauze luate in aer liber poate sa te predispuna la diabet. Poti suplimenta lipsa de vitamina D prin dieta, mancand somon, lapte, oua.

Mananci prea putine lactate

Cu cat corpul tau trebuie sa se lupte cu mai multe bacterii care provoaca infectii, cu atat mai mare este riscul de a dezvolta si o boala ca diabetul zaharat. O dieta bogata in lactate te-ar ajuta. Alimente fermentate ca iaurtul, sana, laptele batut, chefirul, cascavalul, branza de burduf contin bacterii „bune”, numite probiotice. Te feresc de inflamatii, care pot duce in timp la o rezistenta a corpului la insulina, deci la diabet.

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img