vineri, 19 aprilie, 2024

Obiceiuri care favorizeaza aparitia celulitei

Distribuie:

Publicat:

Majoritatea stim cate ceva desore cauzele aparitiei celulitei. Motivele pentru care apare celulita sunt foarte variate si uneori sunt independente de stilul de viata, insa alimentatia nesanatoasa poate conduce la aparitia celulitei de exemplu. Pe langa obiceiurile nesanatoase precum mancatul nesanatos sau sedentarismul, mai sunt si alte obiceiuri care nu fac casa buna cu un aspect fin al pielii. Incearca sa eviti urmatoarele obiceiuri nesanatoase care conduc la aparitia celulitei.

Deshidratarea este unul dintre obiceiurile nesanatoase care duc la aparitia celulitei. Cand corpul este deshidratat, este incapabil sa elimine toxinele, iar acestea se depun sub forma de grasime sub piele, cauzand aparitia celulitei. Mai mult, pielea uscata, tot din cauza deshidratarii, face ca celulita sa fie mult mai vizibila, asta pe langa a nu arata bine oricum. Incearca sa iti asculti corpul si sa ii oferi cantitatea de apa pe care ti-o cere. Nu trebuie sa bei 2l sau 8 pahare sau mai stiu eu cat. Probabil ca un minim de 1.5l este necesar, in rest fii atenta la ce iti cere corpul. Sursa de lichide poate proveni din legume, fructe, ceaiuri si, desigur, apa.

Sedentarismul este un alt obicei nesanatos care duce la aparitia celulitei. Este una dintre cauzele principale ale obezitatii dupa cum stim deja. iar rata obezitatii este in permanenta crestere. Evident ca daca mancam mai mult decat ardem, nefacand nici sport, ne vom ingrasa. Odata cu aceasta ingrasare ne este afectat si aspectul pielii si apare celulita. Incearca sa aloci minim 45 de minute zilnic pentru miscare, macar mers pe jos ceva mai intens sau mers pe bicicleta catre si de la birou. Este suficient pentru a-ti imbunatati intreaga stare de sanatate. Chiar daca nu ai energie, eu iti recomand sa faci niste exercitii fizice pentru ca acestea te vor inviora. Daca vrei sa reduci aspectul celulitei, fa 2-4 antrenamente cu greutati pe saptamana si inca vreo 2-3 de cardio moderat.

Nu mai e o stire noua faptul ca fumatul iti afecteaza sanatatea. Pielea corpului dar si tenul iti sunt afectate de efectul extrem de nociv al acestui viciu. Fumatul nu doar ca imbatraneste pielea si o inchide in mod inestetic la culoare, dar poate scadea si circulatia de la nivelul pielii. Si nu numai atat: compusii daunatori din tigari afecteaza formarea colagenului, facand grasimea sa para mai vizibila sub piele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img