vineri, 29 martie, 2024

Obiceiuri zilnice care nu stiai ca iti afecteaza sanatatea

Distribuie:

Publicat:

Ce obiceiuri zilnice sanatoase ai? Probabil ca te speli pe dinti in fiecare zi si incerci sa consumi alimente sanatoase. Dar, la fel cum obiceiurile corecte te ajuta sa mentii sanatatea, obiceiurile gresite ti-o pot afecta. Problema este ca s-ar putea sa nu iti dai seama care sunt obiceiurile nesanatoase. Insa specialistii au facut o lista cu obiceiuri zilnice care nu stiai ca iti afecteaza sanatatea. Iata despre ce este vorba!

1. Utilizarea recipientelor din plastic

Te numeri printre persoanele carora le place sa isi planuiasca mesele din timp? Cu toate ca planificarea meselor te poate ajuta sa iti mentii starea de sanatate, recipientele pe care le utilizezi pentru depozitarea mancarii pot avea efectul opus. Planificarea meselor te poate ajuta si in ceea ce priveste controlul portiei. Insa cei mai multi oameni nu isi dau seama ca recipientele din plastic in care pun portiile de mancare pot afecta negativ sanatatea. Acest lucru se datoreaza faptului ca multe recipiente pot contine o substanta chimica, BPA, ce poate interfera cu piederea in greutate, deoarece te face sa te saturi mai greu.

2. Folosirea unei oglinzi pentru a-ti masura valoarea personala

Iti judeci valoarea atunci cand te uiti in oglinda? Desi este usor sa te judeci pe baza aspectului tau, acest lucru va duce la deteriorarea stimei de sine si a starii de sanatate mentala. In loc de a fi folosita pentru un raspuns vizual, oglinda a devenit instrumentul de masurare care ne ajuta sa decidem cat de valorosi suntem ca oameni. Acest lucru este daunator, deoarece creierul uman este impresionabil. In esenta, cu cat ne spunem mai mult un lucru, cu atat mai probabil este sa credem acest lucru pe termen lung. Pentru a remedia acest obicei nesanatos, fa-ti un compliment de fiecare data cand te uiti in oglinda. Ii complimentam pe altii tot timpul. Inlocuieste fiecare comentariu negativ cu unul pozitiv.

3. Gandurile negative la inceput de zi

Asa cum comentariile negative asupra corpului au un efect rau asupra sanatatii tale, si gandurile negative inca de dimineata sunt daunatoare. Acestea pot face o zi mai dificila decat ar trebui sa fie. Modul de gandire este un factor important atunci cand vine vorba de felul cum raspunzi in situatiile cu care te confrunti. In schimb, ai putea sa iti incepi ziua cu recunostinta. Gandeste-te la trei lucruri pentru care esti recunoscator si trei lucruri pe care le vei face in ziua respectiva. Recunostinta te va ajuta sa-ti incepi ziua cu o dispozitie buna si te va ajuta sa manevrezi problemele care apar ulterior in cursul zilei.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img