joi, 25 aprilie, 2024

OFICIAL! ANAF, in CONTROL la BANCILE din Romania!

Distribuie:

Publicat:

Problema bancilor din Romania care nu declara profit de ani buni ia o turnura cat se poate de oficiala. Dupa ce premierul Mihai Tudose si ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa au anuntat public ca sunt banci care de foarte multi ani nu declara profit si ca Fiscul va verifica care sunt problemele care fac ca unitatile bancare sa aiba un asemenea comportament fiscal.

Intr-un raspuns oficial, cei de la ANAF confirma ”Inspectiile fiscale la banci sunt in derulare”:

Iata raspunsul integral de la ANAF:

”Urmare solicitarii dumneavoastra va comunicam ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin inspectorii Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, verifica modul in care societatile bancare isi respecta obligatiile fiscale legale de declarare si plata a impozitelor si taxelor.

Inspectiile fiscale la banci sunt in derulare insa orice date sau informatii obtinute de inspectorii A.N.A.F. intra sub incidenta secretului fiscal si pot fi transmise doar autoritatilor  publice, autoritatilor juduciare competente sau oricarui solicitant, daca exista acordul scris al contribuabilului respectiv, conform prevederilor art. 11 din Codul de procedura fiscala.”, se arata in raspunsul trimis.

sursa: stiripesurse

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img