joi, 28 martie, 2024

Oficial! Angela Merkel este pentru a patra oara cancelar al Germaniei

Distribuie:

Publicat:

Conservatoarea Angela Merkel a fost aleasa, miercuri, pentru a patra oara in functia de cancelar al Germaniei, obtinand 364 de voturi din partea deputatilor din Bundestag, camera inferioara a Parlamentului german, informeaza site-ul agentiei Dpa, citeaza Mediafax.

Merkel a obtinut 364 de voturi pozitive dintr-un total de 688 de voturi inregistrate. Pentru a obtine al patrulea mandat, cel putin 355 de deputati, dintr-un total de 709, au trebuit sa voteze.

CITESTE SI: Angela Merkel, interesata de Simona Halep: 'Ce mai face fatuca aia a voastra?'

 

Ei, chestia asta chiar ne-a lasat pe toti cu gura cascata! Cui i-ar fi dat prin cap ca printre problemele Germaniei, ale Europei si ale lumii, Angela Merkel isi gaseste timp sa se intereseze si de Simonei Halep… Ne-a luminat pe toti presededintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, in cadrul ceremoniei in care SImona Halep a primit titlul de cetatean de onoare al Capitalei.

"Simona, precis ca toata lumea ti-a spus ce insemni, ce reprezinti, dar eu iti spun un lucru foarte important, sa tii minte. De cate ori ma vad cu doamna Merkel ma opreste si ma intreaba: 'Ce mai face fatuca aia a voastra, cum ii merge, ce mai joaca, ce mai castiga?'", a relatat Cosac. Ce este neclar pentru noi, restul poporului, e cat de des si in ce circumstante traiectoria Angelei Merkel si a lui George Cosac se intersecteaza, astfel incat cele relatate sa aiba un minim decent de credibilitate. Google nu ne-a ajutat!

Totodata, Cosac si-a amintit de un episod mai putin cunoscut, care a avut loc acum cativa ani, la o intalnire din Fed Cup.

"Era un meci de Cupa Federatiei, la Cluj. Simona a pierdut in prima zi, nu vreau sa dau numele adversarei. In ziua a doua, urma sa joace impotriva unei duble castigatoare de Grand Slam. In vestiar nu avea voie sa intre, in afara fizioterapeutului, decat presedintele Federatiei. Cand am intrat, am vazut ca avea degetul inflamat, nu intra in tenisi.

A trimis pe cineva sa cumpere de la 'alimentara', cum imi place sa zic – sigur, de la un magazin de sport -, o pereche de tenisi, cu un numar mai mare. Cine a facut sport, isi da seama ce inseamna sa alergi in niste tenisi cu un numar mai mare, cumparati de la 'alimentara'. Si-a pus tenisii, a intrat pe teren si a castigat cu 7-5, in setul decisiv, cu dureri ingrozitoare.

Nu a vrut sa spuna nimanui, nu a vrut sa abandoneze. A spus ca lupta si castiga pentru Romania", a rememorat George Cosac.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img