vineri, 26 aprilie, 2024

OFICIAL – Ce a scris Augustin Lazar in sesizarea trimisa Avocatului Poporului pe OUG care schimba legile justitiei (Document)

Distribuie:

Publicat:

În cursul zilei de astăzi, 17 octombrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție,  Augustin Lazăr, a transmis lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, spre analiză, solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d) teza finală din Constituţia României şi art. 13 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 35/1997, republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului VII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiției.

"Solicitarea procurorului general a fost făcută în considerarea rolului constituțional al Ministerului Public stabilit prin dispozițiile art. 131 din Constituţia României, de a reprezenta interesele generale ale societăţii, de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi interesele cetățenilor", transmite PÎCCJ.

Vezi AICI sesizarea integrală! (.pdf)

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img